időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Neil Young életművének felét megvásárolta egy brit cég

Forrás: MTI
2021.01.07. 11:02
Neil Young életművének felét megvásárolta egy brit cég

Neil Young csaknem 1180 dalt számláló életműve felének tulajdonjogát megvásárolta a brit Hipgnosis Songs Fund nevű vállalat.

A londoni cég szerdai bejelentésében nem nyilatkozott arról, hogy mennyit fizetett a 75 éves kanadai rockénekes dalkatalógusának feléért.

A Heart of Gold és a Rockin' in the Free World előadója csaknem egy hónappal azután vált meg dalainak jogaitól, hogy pályatársának, Bob Dylannek a teljes életművét megvásárolta a Universal Music Publishing Group becslések szerint 300-500 millió dollár közötti áron.

Neil Young csaknem 1180 dalt számláló életműve felének tulajdonjogát vásárolták meg
Fotó: Flickr

Youngnak csaknem 70 albuma jelent meg szólóelőadóként és különböző formációk tagjaként.

Bőrszínük miatt utasították vissza a Grammy-jelölésüket

A három zenészt a gyerekzenei album kategóriában jelölték volna a neves díjra.

Visszautasította a Grammy-jelölést három előadó, akiket a gyerekzenei album kategóriában jelöltek a neves díjra. A lépést azzal indokolták, hogy a kategóriában minden jelölt fehér bőrű. Az érintett előadók Alastair Moock, a The Okee Dokee Brothers és a Dog on Fleas.

Alastair Moock szerint egy ilyen év után nem jó, hogy csak fehér bőrű jelöltek vannak. Bár ő maga szeretne Grammy-díjat kapni, nem így, amikor a pálya nem mindenki számára kiegyenlített.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.