Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Neil Young életművének felét megvásárolta egy brit cég

Youngnak csaknem 70 albuma jelent meg szólóelőadóként és különböző formációk tagjaként.

Forrás: MTI2021. 01. 07. 11:02
Neil Young csaknem 1180 dalt számláló életműve felének tulajdonjogát vásárolták meg Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Neil Young csaknem 1180 dalt számláló életműve felének tulajdonjogát megvásárolta a brit Hipgnosis Songs Fund nevű vállalat.

A londoni cég szerdai bejelentésében nem nyilatkozott arról, hogy mennyit fizetett a 75 éves kanadai rockénekes dalkatalógusának feléért.

A Heart of Gold és a Rockin' in the Free World előadója csaknem egy hónappal azután vált meg dalainak jogaitól, hogy pályatársának, Bob Dylannek a teljes életművét megvásárolta a Universal Music Publishing Group becslések szerint 300-500 millió dollár közötti áron.

Neil Young csaknem 1180 dalt számláló életműve felének tulajdonjogát vásárolták meg
Fotó: Flickr

Youngnak csaknem 70 albuma jelent meg szólóelőadóként és különböző formációk tagjaként.

Bőrszínük miatt utasították vissza a Grammy-jelölésüket

A három zenészt a gyerekzenei album kategóriában jelölték volna a neves díjra.

Visszautasította a Grammy-jelölést három előadó, akiket a gyerekzenei album kategóriában jelöltek a neves díjra. A lépést azzal indokolták, hogy a kategóriában minden jelölt fehér bőrű. Az érintett előadók Alastair Moock, a The Okee Dokee Brothers és a Dog on Fleas.

Alastair Moock szerint egy ilyen év után nem jó, hogy csak fehér bőrű jelöltek vannak. Bár ő maga szeretne Grammy-díjat kapni, nem így, amikor a pálya nem mindenki számára kiegyenlített.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.