Brutális összegért árulják Marlon Brando régi házát

Eladó a hollywoodi hegyekben Marlon Brando egykori villája, több mint egymilliárd forintot kér érte a jelenlegi tulajdonos – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 19. 11:39
null
Marlon Brando Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

4,3 millió dollárért, közel 1,3 milliárd forintért árulják a Los Angeles-i ingatlant, ahol annak idején Marlon Brando is lakott, 1955-ben az első Oscar-díjával is ott fotózták a korabeli lapok.

A nagyjából 400 négyzetméteres épületet egy neves építész, A. F. Leicht tervezte 1926-ban, négy hálószobája és öt fürdőszobája van. Képeket a People magazin oldalán talál az ingatlanról.

Marlon Brando
Fotó: Flickr

Az utcaszintről nem tűnik annyira impozánsnak a ház, a másik oldalon a kis tornyokból azonban elképesztő kilátás nyílik egész Los Angelesre – bal oldalt itt is látszik a belváros sziluettje:

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Eladó a ház, ahol A Keresztapa II-t forgatták

A Tahoe-tó partján terül el az a hatalmas és csodálatos birtok, ahol a mára ikonikussá vált A Keresztapa II jó néhány jelenete készült. Bár a film története szerint a ház Nevadában található, valójában a tó kaliforniai oldalán helyezkedik el. Magát a 22 épületből álló birtokot 1938-ban építette fel 300 munkás mindössze 29 nap alatt Henry J. Kaiser iparmágnás megbízásából – az ő nevéhez kötődik többek között a Hoover-gát, amely egy időben a világ legnagyobb gátja címet viselte.

Kaiser szenvedélye volt a hajóversenyzés, egyik legkedvesebb hajója pedig a Fleur Du Lac (azaz Flower of The Lake, tehát „a tó virága”) volt, ezután nevezte el a Tahoe-tó partján épült birtokán lévő házát is, amelyet 5,5 millió dollárért, azaz nagyjából 1,799 milliárd forintnak megfelelő összegért dobtak piacra.

A 15 hektáros birtokon található Fleur Du Lac a modern, 21. századi elvárások szerint lett felújítva, mindezek ellenére sikerült megőrizni az eredeti stílusjegyeit, mint a faragott fából készült oszlopokat, a fagerendás mennyezetet és a tóra nyíló hatalmas ablakokat.

A négy háló- és öt fürdőszoba mellett könyvtár- és médiaszobát is találhatunk benne. A tágas konyhán kívül akár a kerthelyiséget is használhatják főzésre, étkezésre az itt lakók, hála az itt található kemencének és grillezőrésznek. Az új tulajdonosoknak korlátlan hozzáférésük lehet a ma luxuskomplexumként működő birtokon található jachtklubhoz, a csónakházhoz, a fűtött medencéhez és jakuzzihoz, a teniszpályákhoz, valamint a spa részleghez.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.