Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Új időpontban rendezik meg a Friss Hús Fesztivált

Az eredetileg tervezett kora tavaszi időpont helyett május 27. és június 2. között várja a rövidfilmek szerelmeseit a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a Toldi moziban – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 21. 14:05
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020-ban a koronavírus-járvány miatt a hagyományosan tavaszi rendezvényt ősszel rendezték meg a járványügyi intézkedések betartásával. A szervezők reménykedtek benne, hogy

2021-ben ismét az eredeti, kora tavaszi időpontban lehet a fesztivál, de a COVID-19 ismét közbeszólt: a 2021-es rendezvény új, immár végleges időpontja 2021. május 27. - június 2.

A központi helyszín változatlanul a Toldi mozi, de a fesztivál stábja kertmozis és pop-up vetítéseket is tervez.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A szakmai programok szervezése töretlenül zajlik: a Friss hús rövidfilmes pitchfórumra január 30-ig lehetett nevezni előkészületben lévő rövidfilmes projektekkel.

A köztes időben érdemes követni a Friss Hús Facebook-oldalát, ahol januárban exkluzív online premierekkel lepték meg a rövidfilmek szerelmeseit. A limitált ideig látható válogatásban négy magyar és öt nemzetközi, díjnyertes alkotás volt látható a Friss Hús Facebook-oldalán. Az akció februárban és márciusban is folytatódik, hogy a fesztiválig tartó megnövekedett időben se kelljen nélkülözni a minőségi rövidfilmeket.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A digitális Sundance Filmfesztivál hatalmas közönséget vonzott

Az online és mozis vetítésekkel megtartott fesztivált szervező Sundance Intézet hétfőn közzétett adatai szerint a január 28. és február 3. között lezajlott független filmmustra közönsége 2,7-szer nagyobb volt mint a korábbi, 11 napos, a utah-i Park Cityben zajló hagyományos fesztiválé általában.

A Sundance idei programját főként streamingközvetítéssel láthatták a nézők az egyesült államok 50 államában és 120 más országban. a fesztivál játékfilmjeit és rövidfilmjeit közvetítő online platformokon és televíziós applikációkon 251 331 megtekintést regisztráltak.

A Sundance szervezői szerint ez azt jelenti, hogy háztartásonként legalább két nézővel számolva több mint 500 ezren tekintették meg a mustra filmes programját. Mindezt úgy, hogy idén a szokásos 120 produkció helyett csak 73 alkotást láthatott a közönség, s azt is rövidebb időszak, hét nap alatt.

Tabitha Jackson, a fesztivál igazgatója máris jelezte, hogy

a hibrid formátum sikere, és különösen a szélesebb közönség elérése miatt foglalkoznak a gondolattal, hogy ez lehetne az új norma.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.