Körtvélyessy Zsoltot a kisunokája élteti a legjobban

Képtelen újrakezdeni az életét felesége nélkül a 79 éves színész, aki mindent érintetlenül hagyott közös otthonukban. A színészt kisunokája élteti a legjobban, akiben Juditot látja...

Forrás: RIPOST.HU2021. 03. 02. 20:44
null
KÖRTVÉLYESSY ZSOLT Forrás: BORS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körtvélyessy Zsolt negyvenöt együtt töltött év után maradt egyedül, imádott felesége, Egerszegi Judit nélkül. A színész képtelen napirendre térni afelett, hogy párja nincs többé vele.

„Mélyen hívő emberként tudom, hogy Judit nem lehet máshol, csakis a mennyországban, de ma sem tudom felfogni, hogy elment. Nagyon odafigyelt az egészségére, sportolt, ő inspirált engem is a mozgásra, de elkapta a koronavírust... Balerinaként kezdte, artista lett, később színész. Hihetetlen, nem tudom magamban helyretenni, hogy pont ő…” – csuklott el a hangja a gyászoló színésznek. Körtvélyessy Zsolt szinte mindent érintetlenül hagyott a közös otthonukban a tragédia után. „Egyelőre marad minden ugyanúgy, ahogy a felségem hagyta. Nem nyúltam semmihez. A közös ágyunkban alszom, s az urnája is ott van velem a szobában. Ez megnyugvást ad...”

Felesége hamvai és személyes tárgyai mellett pedig van még valami, ami Körtvélyessy háborgó lelkében olykor békét tud teremteni. Ő nem más, mint 5 hónapos kisunokája, akinek tavaly szeptemberi világra jövetelét még a nagymama is megérte.

„Imádok Lilivel lenni, ő egy igazi angyal. Kéthetente a lányoméknál vagyok, és minden percet kihasználok az unokámmal. Lilike egy csoda, akiben sokszor látom a nejemet. Gyönyörű, tiszta szívű kislány.”

KÖRTVÉLYESSY ZSOLT
Fotó: BORS

A 79 éves színész a Borsnak azt is elmondta, hogy bár családja és a színpad élteti, egy része Judittal halt, hiszen valami lezárult az életében.

„A párkapcsolat a nejem halálával nálam egy lezárt dolog. Már nem tudnék új életet kezdeni egy másik nő oldalán. Képtelen lennék rá, nem menne! Nekem a feleségem, a gyermekem édesanyja volt a társam, és ez örökre így is marad” – szögezte le a színész.

Nemrégiben kirabolták

Körtvélyessyt kirabolták, s bár több száz­ezres a kára, úgy érzi, már nincs ereje ezzel foglalkozni.

„Őszintén megmondom, nem nagy megrázkódtatás ez a lopás. A nejem hiánya mindent elnyom, valahogy ezek az anyagi dolgok már nem tudnak megmozgatni. Nem beszélve arról, hogy kicsivel korábban is pórul jártam: majd félmillióval rövidítettek meg. Bár a tolvaj meglett, aki az autómból lopott, a pénzemet azóta sem láttam. Elengedtem ezt az egészet…” – tette hozzá csalódottan Körtvélyessy, akinek családja szeretete mellett a színház, a játék és a közönség ad reményt a „túlélésre”.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.