időjárás 31°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Kovács Zoltán: A helyszíni szervezők mérlegelésére bízzuk a fővárosi rendezvények megtartását

Körtvélyessy Zsoltot a kisunokája élteti a legjobban

Forrás: RIPOST.HU
2021.03.02. 20:44
Körtvélyessy Zsoltot a kisunokája élteti a legjobban

Képtelen újrakezdeni az életét felesége nélkül a 79 éves színész, aki mindent érintetlenül hagyott közös otthonukban. A színészt kisunokája élteti a legjobban, akiben Juditot látja...

Körtvélyessy Zsolt negyvenöt együtt töltött év után maradt egyedül, imádott felesége, Egerszegi Judit nélkül. A színész képtelen napirendre térni afelett, hogy párja nincs többé vele.

„Mélyen hívő emberként tudom, hogy Judit nem lehet máshol, csakis a mennyországban, de ma sem tudom felfogni, hogy elment. Nagyon odafigyelt az egészségére, sportolt, ő inspirált engem is a mozgásra, de elkapta a koronavírust... Balerinaként kezdte, artista lett, később színész. Hihetetlen, nem tudom magamban helyretenni, hogy pont ő…” – csuklott el a hangja a gyászoló színésznek. Körtvélyessy Zsolt szinte mindent érintetlenül hagyott a közös otthonukban a tragédia után. „Egyelőre marad minden ugyanúgy, ahogy a felségem hagyta. Nem nyúltam semmihez. A közös ágyunkban alszom, s az urnája is ott van velem a szobában. Ez megnyugvást ad...”

Felesége hamvai és személyes tárgyai mellett pedig van még valami, ami Körtvélyessy háborgó lelkében olykor békét tud teremteni. Ő nem más, mint 5 hónapos kisunokája, akinek tavaly szeptemberi világra jövetelét még a nagymama is megérte.

„Imádok Lilivel lenni, ő egy igazi angyal. Kéthetente a lányoméknál vagyok, és minden percet kihasználok az unokámmal. Lilike egy csoda, akiben sokszor látom a nejemet. Gyönyörű, tiszta szívű kislány.”

KÖRTVÉLYESSY ZSOLT
Fotó: BORS

A 79 éves színész a Borsnak azt is elmondta, hogy bár családja és a színpad élteti, egy része Judittal halt, hiszen valami lezárult az életében.

„A párkapcsolat a nejem halálával nálam egy lezárt dolog. Már nem tudnék új életet kezdeni egy másik nő oldalán. Képtelen lennék rá, nem menne! Nekem a feleségem, a gyermekem édesanyja volt a társam, és ez örökre így is marad” – szögezte le a színész.

Nemrégiben kirabolták

Körtvélyessyt kirabolták, s bár több száz­ezres a kára, úgy érzi, már nincs ereje ezzel foglalkozni.

„Őszintén megmondom, nem nagy megrázkódtatás ez a lopás. A nejem hiánya mindent elnyom, valahogy ezek az anyagi dolgok már nem tudnak megmozgatni. Nem beszélve arról, hogy kicsivel korábban is pórul jártam: majd félmillióval rövidítettek meg. Bár a tolvaj meglett, aki az autómból lopott, a pénzemet azóta sem láttam. Elengedtem ezt az egészet…” – tette hozzá csalódottan Körtvélyessy, akinek családja szeretete mellett a színház, a játék és a közönség ad reményt a „túlélésre”.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.