Dua Lipa, Celeste és Arlo Parks is három Brit Awards-jelölést kapott

A slágerlistákat uraló Dua Lipa a legjobb brit kislemez díjára is esélyes Physical című dalával.

Forrás: MTI2021. 04. 01. 13:26
Lipa, Dua
Dua Lipa, Celeste és Arlo Parks is három-három jelöléssel néz elébe az idei brit zenei díjak gálájának Fotó: Etienne Laurent Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dua Lipa, Celeste és Arlo Parks is három-három jelöléssel néz elébe az idei brit zenei díjak gálájának – jelentették be szerdán a szervezők.

A három brit énekesnő-dalszerző a legjobb női szóló előadó és a legjobb album kategóriákban szállnak versenybe egymással. Utóbbiban Dua Lipa a Future Nostalgia, Celeste a Not Your Muse, Parks a Collapsed in Sunbeams, míg Jessie Ware a What's Your Pleasure?, J Hus pedig a Big Conspiracy című korongjáért kaphat díjat.

A slágerlistákat uraló Dua Lipa, aki fel is fog lépni a május 11-i londoni díjátadó ceremónián, a legjobb brit kislemez díjára is esélyes Physical című dalával.

Parks és Celeste a Bicep nevű duóval, Joel Corry lemezlovassal és a Young T & Bugsey hip-hop duóval verseng majd a legjobb feltörekvő művész kategóriában.

Corry további két díjra, a legjobb brit kislemez és a legjobb férfi szólóelőadónak járó elismerésre is esélyes.

Dua Lipa, Celeste és Arlo Parks is három-három jelöléssel néz elébe az idei brit zenei díjak gálájának
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

A legjobb női szóló előadó kategória jelöltjei továbbá Ware és Lianne La Havas, míg a férfiak mezőnyében J Hus, Yungblud, AJ Tracey és Headie One is esélyes.

A legjobb brit zenei formáció jelöltjei a Bicep, a Biffy Clyro, a Little Mix, a The 1975 és Young T & Bugsey.

Ariana Grande, Billie Eilish, Taylor Swift, Miley Cyrus és Cardi B alkotják a legjobb nemzetközi női szóló előadó díjára esélyesek mezőnyét.

A legjobb nemzetközi férfi szóló előadó kategória jelöltjei Bruce Springsteen, a The Weeknd, a Tame Impala, Childish Gambino és Burna Boy.

A BTS dél-koreai fiúbanda idén zsebelte be első Brit Awards-jelölését: a K-pop szenzáció a Fontaines D.C., a Foo Fighters, a Haim és a Run The Jewels formációkkal indul a legjobb nemzetközi együttesnek járó trófeáért.

Borítókép: Dua Lipa albán származású angol énekesnő a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségén

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.