Könyv jelent meg a novemberben elhunyt Diego Maradona életéről

Pincési László 60 különleges történeten és lebilincselő sztorin keresztül mutatja be a legendás labdarúgó életútját.

Forrás: MTI2021. 04. 13. 13:29
MARADONA, Diego
A zseniális argentín labdarúgó a XX. század sportéletének egyik legnagyobb alakja volt (2016. október 12-én készült kép Diego Maradona legendás argentin labdarúgóról a Mérkőzés a békéért elnevezésû jótékonysági labdarúgó-mérkõzésen a római Olimpiai Stadionban) Fotó: Alessandro Di Meo Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a 2020. november 25-én, 60 évesen elhunyt világklasszis argentin labdarúgóról.

Pincési László sportújságíró 60 különleges – köztük néhány eddig teljesen ismeretlen – történeten és lebilincselő sztorin keresztül mutatja be a világbajnok játékos életútját.

A kötetben több magyar érdekeltségű sztori is helyet kapott, többek között az 1990-es Újpest-Napoli BEK-mérkőzés vagy Diego Maradona első válogatottbeli fellépése – éppen Magyarország ellen.

A zseniális argentín labdarúgó a XX. század sportéletének egyik legnagyobb alakja volt (2016. október 12-én készült kép Diego Maradona legendás argentin labdarúgóról a Mérkőzés a békéért elnevezésû jótékonysági labdarúgó-mérkõzésen a római Olimpiai Stadionban)
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo

A 328 oldalas kötet 16 oldalas képmellékletet is tartalmaz olyan fotókkal, amelyeket eddig idehaza még nem publikáltak Diego Armando Maradonáról.

Maradona örökösei életük végéig élhetnek munka nélkül

A november 25-én elhunyt Diego Maradona örökösei életük végéig élhetnek munka nélkül a legendás futballista ügyvédje szerint. A meg nem határozott összegű hagyatékból a dubaji, svájci és mexikói számlákhoz egy kilencven napot meg nem haladó eljárás után férhetnek hozzá az argentin sztár öröklésre jogosult gyermekei. A néhai sztárjátékos öt gyermeket ismert el a magáénak, de további hatan állítják, hogy nekik is Maradona az apjuk, ez jóval kiterjedtebbé teszi az örökösödési eljárást. Az ügyvéd szerint az öt örökös mindegyike akkora összeghez jut, hogy életük végéig munka nélkül meglehetnek belőle. Az illetékes argentin bíróság döntése nyomán pedig nem hamvaszthatták el Maradonát, mivel a holttestét „meg kell őrizni” arra az esetre, ha DNS-re lesz szükség a világbajnok argentin labdarúgó apasági ügyeiben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.