Végre nyitás! Gianni a saját teraszán ünnepel

Végre eljött a napja annak, hogy újra benépesedjenek az ország éttermeinek, kávézóinak és cukrászdáinak teraszai.

Forrás: RIPOST.HU2021. 04. 24. 17:41
null
Gianni Annoni biztosan kiül majd a Trattoria Pomo D'Oro teraszára. Forrás: RIPOST
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre eljött a napja annak, hogy újra benépesedjenek az ország éttermeinek, kávézóinak és cukrászdáinak teraszai. A szabályokat persze be kell tartani, de egy kicsit már szabadnak érezhetjük magunkat. Hatalmas volt a nyüzsgés péntek kora délután Gianni Annoni budapesti éttermében. Aki csak élt és mozgott, azon dolgozott, hogy szombat reggel, amikor is kinyithatnak végre a teraszok, minden a helyén legyen. Sorra érkeztek a teherautók, melyek platóiról hol díszfák, hol pedig asztalok és székek bukkantak elő – olvasható a Ripost cikkében.

Gianni Annoni biztosan kiül majd a Trattoria Pomo D’Oro teraszára
Fotó: Ripost

Az olasz származású műsorvezető boldog mosollyal az arcán érkezett meg az étterméhez, hogy felügyelje a készülődést és persze kivegye a részét a munkából, hiszen elkélt a dolgos kéz a terasznyitás előtti napon.

„Az első érzés a szabadság volt, ami átfutott rajtam, miután kiderült, hogy szombaton nyithatnak a teraszok. Ugyanakkor nagyon izgulok is, mert szeretném, ha minden rendben lenne és valóban minden úgy működne, ahogyan azt elterveztük. Olyan érzés, mintha most nyitnám az éttermet” – kezdte a Ripostnak Gianni, aki szerint az embereknek óriási szükségük van arra, hogy egy kicsit újra felszabadultan szórakozhassanak.

„Bármerre járok, érzem, hogy az embereknek már nagyon nagy szükségük van arra, hogy visszatérjen a városba az a vidám esti alapzaj, ami jellemezte a világjárvány kirobbanása előtt. Nagyon kell már, hogy a teraszokon boldog vendégek üljenek és elmeséljék egymásnak egy pohár bor mellett, hogy mi is történt velük, mióta nem találkoztak” – fogalmazott az étterem-tulajdonos, majd elárulta, ő maga mit tervez szombatra.

„Szombat délelőtt természetesen a családommal leszek, de délután biztosan megérkezek majd ide a teraszra. Leülök egy asztalhoz, és könnyen lehet, hogy zárásig itt is maradok. Csak figyelem az arcokat és élvezem, hogy megint szabadok vagyunk, vagy legalábbis szabadabbak, mint a mögöttünk álló hónapokban” – mondta Gianni Annoni, aki igyekezett leszűrni a pandémiás helyzet tanulságait.

„Sokat tanított ez a több mint egy év. Leginkább azt, hogy még inkább tudjak örülni a pillanatnak és tudjam élvezni azt, ami van. Megtanultam nem aggódni a jövőn, amiért nagyon hálás vagyok ennek a lehetetlen helyzetnek. Azt kívánom magunknak és mindenki másnak is, hogy gyorsan felejtsünk, de tanuljunk mindabból, amin most át kellett mennünk” – nyilatkozta Gianni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.