időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo

Sophia Loren díjat kapott az olasz filmakadémiától

2021.05.12. 17:47
Sophia Loren díjat kapott az olasz filmakadémiától

Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját kedden Rómában az olasz filmakadémia David di Donatello-díjainak átadásán.

A 86 éves színésznő az Előttem az élet című film főszerepéért nyerte el az olasz Oscarként emlegetett trófeát. Az Émile Ajar regényéből készült produkciót a filmcsillag fia, Edoardo Ponti rendezte.

„Hatvan éve már nyertem egy Donatello-díjat, de olyan érzés, mintha ez lenne az első: ugyanolyan izgatottság és öröm tölt el” – mondta Loren a gálán. Hozzátette: talán ez volt az utolsó filmje, bár rajta nem múlik, ő szívesen forgatna még. „Nem tudok film nélkül élni” – hangsúlyozta.

Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját az olasz filmakadémiától
Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

A Donatello-díjátadó gála nagy nyertese Giorgio Dritti alkotása, a Volevo Nascondermi lett, amely az olasz naiv festő, Antonio Ligabue életéről készült. A dráma hét díjat kapott, köztük a legjobb film és rendező elismerését, valamint a főszerepet alakító Elio Germano is díjazott lett.

Borítókép: Sophia Loren olasz színésznő az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján

A női előadók domináltak a Brit Awards díjátadóján

A női előadók domináltak a Brit Awards londoni O2 Arénában megrendezett díjátadó ceremóniáján.

Ez volt a legnagyobb közönségszámú élőzenei esemény az Egyesült Királyságban 2020 márciusa óta, amikor a koronavírus-világjárvány miatti korlátozásokat bevezették. A zenei gálát a pandémia utáni nyitás jegyében a brit kormány kísérleti programjában négyezer fős közönség részvételével tartották meg. 2500 ajándékjeggyel a londoni körzetben a pandémia alatt kulcsszerepet játszó dolgozók jutottak be az arénába.

Dua Lipa a legjobb női előadó és a legjobb album díját kapta meg az estén. Első megszólalását arra használta fel, hogy fizetésemelést kérjen a brit egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóinak, második köszönőbeszédében pedig bátorságáért posztumusz díjat kért a húszéves Folajimi Olubunmi-Adewolének, aki a közelmúltban halt meg, mikor beugrott a Temzébe, hogy kimentsen egy nőt.

Tovább...