időjárás 15°C Klotild 2023. június 3.
logo

Russell Crowe filmstúdiót építene Ausztráliában

Forrás: MTI
2021.06.17. 12:21
Russell Crowe filmstúdiót építene Ausztráliában

Russell Crowe egy Ausztrália keleti partjára tervezett filmstúdió terveit jelentette be szerdán.

Az Oscar-díjas színész szerint a stúdió a Brisbane-től délre fekvő Coffs Harbourben épülne meg.

„Évek óta gondolkodom rajta, hogy miként tudnám összekapcsolni a helyet, ahol élek és a munkámat” – idézte a színészt az Australian Broadcasting Corporation (ABC) csatorna.

A projekttel kapcsolatos közlemény szerint a Pacific Bay Resort Studios and Village „nagy volumenű nemzetközi filmekkel és helyi produkciókkal fog foglalkozni”.

Ausztrália népszerű forgatási helyszínné vált a koronavírus-járvány alatt a fertőzöttek viszonylag alacsony száma miatt. A helyi kormány továbbá több millió dolláros támogatásokkal csalogatta a napsütötte ausztrál partokra a produkciókat.

Russell Crowe egy Ausztrália keleti partjára tervezett filmstúdió terveit jelentette be
Fotó: Flickr

A Marvel Studios Thor: Love and Thunder, valamint az MGM stúdió Thirteen Lives és a Liam Neeson főszereplésével készült Blacklight is a szóban forgó kedvezmények kiélvezői közé tartoznak.

Julia Roberts és George Clooney Ausztrália északi részén forgatja idén a Ticket to Paradise című vígjátékot, valamint a Mad Max: A harag útja című mozi előzményfilmjét, a Furiosát is Sydney mellett forgatják 2022-ben.

A tervek ugyan még jóváhagyásra várnak, de Crowe stúdióprojektje a helyi kormányilletékesek támogatását élvezi.

Megdöbbentő titkot árult el a Dianát alakító Elizabeth Debicki

A korona című sorozat ötödik évadában Dianát a harmincéves, 191 centiméter magas lengyel–ír származású ausztrál színésznő, Elizabeth De­bicki, Károlyt pedig az ír származású, 51 éves Dominic West formálja meg. A Netflix-sorozat következő évada a brit királyi család 1990 és 1997 közötti történéseit dolgozza fel.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.