Bizakodva várják a szervezők a jövő évi Sziget Fesztivált: már most különleges jegyakcióval is készülnek

2019. augusztus 13-án, amikor az utolsó látogató is elhagyta a Hajógyári-szigetet, valószínűleg tényleg szinte senki sem gondolta volna, hogy a következő két évben elmarad Magyarország legnagyobb fesztiválja – írja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál, a szoljon.hu.

2021. 08. 08. 10:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akkor még a szervezők fejében sem fordult meg ilyesmi – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője és a Music Hungary társelnöke azon a beszélgetésen, amelyen a pandémiás időszak nehézségeit és tanulságait vitatta meg a hazai rendezvényipar néhány jelentős szereplője. Az eseményen részt vett Vajda Márton, a Zsidó Művészeti Napok ügyvezetője, Csete Manek Gábor, a Kolorádó fesztivál főszervezője és Sticzay Péter, a 4Bro alapító tagja is.

A koronavírus-járvány előtt a Sziget-jegyeket általában villámgyorsan elkapkodták, a Sziget folyamatosan látogatócsúcsokat döntött, és többször is elnyerte az Európa legjobb nagyfesztiváljának járó díjat a European Festival Awards-on.

2020-ban azonban elmaradt – 2021-re pedig már meg sem hirdették.

Ez természetesen tudatos volt – magyarázta a főszervező.

A folyamatosan változó helyzet, a karanténszabályok és a határzárak miatt ugyanis szinte lehetetlen és értelmetlen volt megszervezni egy olyan fesztivált, amelyen a fellépők jó része, a látogatók fele külföldi.

A járvány természetesen nem csak a fesztiválokra volt hatással, az egész vendéglátóipart megrendítette – ebben a beszélgetés minden résztvevője egyetértett.

Súlyos döntéseket kellett meghozniuk, amikor például olyan kollégáktól váltak meg, akikkel akár 5-6 éves remek szakmai és baráti viszonyban voltak.

A helyzet ugyanakkor arra kényszerítette a szervezőket, hogy folyamatosan kreatívabbnál kreatívabb megoldásokkal rukkoljanak elő. Így jött például a kora esti bulik ötlete is: az Ötkert 8-9 körül nyitott és (legnagyobb meglepetésükre) 10-re már óriási parti volt a belvárosi helyen.

A pandémia tehát az emberi drámák mellett továbbgondolásra, újításra sarkallta a szervezőket és a vendéglátósokat, akik szerencsére bizakodva néznek a jövőbe.

A jövő évi Sziget Fesztivál dátuma is megvan már: a szervezők néhány napja bejelentették, hogy 2022. augusztus 10-től 15-ig újra várják a látogatókat az óbudai Hajógyári-szigetre.

Ráadásul egy különleges akció keretein belül a jegyeket a legjobb áron már nemsokára be is szerezhetjük: augusztus 12-én délelőtt tíztől két napon át a Full Festival Pass ára 90 ezer forint, a Full Festival VIP Pass ára pedig 160 ezer forint.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: látogatók a 2019-es fesztiválon. Fotó: MTI / Mónus Márton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.