Elton John világsztárokkal készített karanténlemezt

The Lockdown Sessions címmel karanténlemezt készített Elton John. A brit zenész más világsztárokkal, köztük Dua Lipával, a Gorillazzal és Stevie Wonderrel dolgozott együtt.

Forrás: MTI2021. 09. 02. 11:44
Elton John entouré de superstars pour son album du « confinement »
Elton John performs live on stage during the 'Farewell Yellow Brick Road'-Tour at the Tui Arena on May 22, 2019 in Hanover, Germany. | Verwendung weltweit Where: Hanover, Lower Saxony, Germany When: 22 May 2019 Credit: Rudi Keuntje/Geisler-Fotopress/picture-alliance/Cover Images Fotó: Rudi Keuntje/Geisler-Fotopress/p
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenhat dalt tartalmazó anyagon tíz vadonatúj, a felvételek az elmúlt másfél évben, a koronavírus-járvány idején kialakult bezártság közepette készültek.

„Az albumkészítés az utolsó dolog volt, amire a karantén idején számítottam. De ahogy a pandémiás helyzet változott, ki-kialakultak egyszeri projektek. A felvételek egy részét zoomon keresztül kellett elkészíteni, ilyet korábban sohasem csináltam” – idézte fel Elton John a körülményeket.

Ami nem távmunkában ment, az is szigorú biztonsági előírások szerint, a zenészeket egymástól elválasztó üvegfal beiktatásával zajlott.

Az október 22-én megjelenő lemezen közreműködött Dua Lipa, a Gorillaz, Lil Nas X, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Stevie Wonder, Stevie Nicks, valamint Brandi Carlile, Charlie Puth, Eddie Vedder, Rina Sawayama, SG Lewis, a Surfaces, Years & Years és Young Thug.

„Valamennyi dal merőben eltér attól, amit tőlem megszokhattak, olyan anyag készült, amely a komfortzónámból egy teljesen új területre vitt. Aztán ráébredtem arra, hogy a helyzet nagyon is ismerős, és egyszer már átéltem karrierem kezdetén, a hatvanas évek végén, amikor alkalmi zenészként dolgoztam. A karantén idején a legkülönbözőbb művészekkel dolgoztam együtt, kényszerből újra session zenész lettem” – fogalmazott Elton John.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.