Kristen Stewart elbűvölte a kritikusokat Diana hercegnő szerepében

Kristen Stewart amerikai színésznő elbűvölte a kritikusokat a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Diana walesi hercegnő megformálásával a Spencer című drámában.

Forrás: MTI2021. 09. 04. 11:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A chilei Pablo Larraín rendezte filmben Diana vonakodva csatlakozik a királyi család többi tagjához egy háromnapos karácsonyi összejövetelre a Sandringham-kastélyban, ahol eldönti, hogy elválik Károly hercegtől, mert nem működik a házasságuk.

A film kívülállóként ábrázolja a hercegnőt, aki egyre inkább eltávolodik a királyi családtól – kivéve a gyermekeit, Vilmost és Harryt –, és arra vágyik, hogy kiszabaduljon az általa képmutatónak és fullasztónak megélt szabályok és hagyományok fogságából.

– Ami igazán szomorú vele kapcsolatban az az, hogy amennyire normálisnak, közvetlennek és őszintének látszott kívülről, amilyen egyébként volt is valójában, közben elszigetelten és egyedül érezte magát – mondta Stewart a néhai hercegnőről a film sajtóvetítését követően.

A színésznő, akinek alakításáról más kritikusok is elismerően nyilatkoztak, a Daily Mail ítésze például látványosnak nevezte a játékát, élvezte, hogy Diana bőrébe bújhatott, elsajátítva a hercegnő mozdulatait és előkelő brit akcentust öltve.

Larraín, akinek korábbi munkái közé tartozik a Jackie Kennedy életéről szóló Jackie című dráma, elmondta, hogy vonzotta Diana történetének elmesélése, mivel egy fordított tündérmeséről van szó.

– Ez egy olyan hercegnő története, aki elhatározza, hogy lemond a királynévá válásról, mert önmaga akar lenni – mondta a rendező, hozzátéve, hogy bár alaposan tanulmányozta Diana életét, a filmje fikció, egy elképzelés arról, hogy mi történhetett volna néhány sorsdöntő nap alatt, amikor Diana elhatározta, hogy elválik.

– Nem dokumentumdráma készítése volt a célunk, hanem valóságos elemeket és a képzeletet ötvözve akartunk alkotni valamit – mondta Larraín a filmmustra közönsége előtt pénteken debütáló alkotásról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.