Zenés filmjével köszöntik Pásztor Erzsit születésnapján

Szeptember 24-én ünnepli 85. születésnapját Pásztor Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, akinek alakításai színpadon, filmben és szinkronban is egyaránt felejthetetlenek. A jeles napon a Duna Televízió A kenguru című filmjének vetítésével köszönti.

Forrás: MTVA2021. 09. 22. 11:33
Psztor Erzsi
Budapest, 2018. mjus 30. Psztor Erzsi (szletett: Ppay Erzsbet) Kossuth-, Jszai Mari- s Balzs Bla-djas sznmvszn, rdemes mvsz a Hogy volt?! cm tv-msor felvteln, az MTVA Kunigunda utcai gyrtbzisnak 3-as stdijban. A msorban a korbban a televzi szmra kszlt ifjsgi filmeket idztk meg a meghvott egykori alkotk, szereplk. MTVA Fot: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színművész gazdag életpályát tudhat maga mögött és ma is aktívan dolgozik. Játszik színházban, gyakran láthatjuk televíziós műsorokban, vagy éppen hallhatjuk valamelyik rádióműsor vendégeként. Nemrég például a Kossuth rádió Nagyok című műsorában árulta el, mit írt neki Örkény özvegye. Az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában pedig arról beszélt, mennyire nagy születésnapi ajándékot kapott a közönségtől.

Pásztor Erzsi szinte megszámlálhatatlanul sok filmben és tévéjátékban szerepelt. Felejthetetlen előadásában kelt életre például Kajtárné a Veri az ördög a feleségét című filmben vagy Traján Anna, az 50-es évek gyűlölködő pártaktivistája az Angi Vera című alkotásban. Sok közül az egyik felejthetetlen filmjével köszönti a színművészt 85. születésnapján a Duna Televízió, amely szeptember 24-én, este 20.35-től A kenguru című filmjét tűzi műsorára.

Az 1975-ben készült roadmovie jellegű zenés filmben Pásztor Erzsi a Vándor Éva által megformált főszereplő édesanyját alakítja. A játékfilmben olyan partnerekkel szerepel, mint Gálffi László, Koltai Róbert vagy Trokán Péter.


A kenguru – szeptember 24-én 20.35-től a Duna Televízión!

Borítókép: Pásztor Erzsi a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén. Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.