időjárás 4°C Virgil 2021. November 27.
logo

Rangos filmszemlén vetítik az M4 Sport drámai dokumentumfilmjét

Forrás: origo.hu
2021.10.16. 09:29 2021.10.16. 10:36
Rangos filmszemlén vetítik az M4 Sport drámai dokumentumfilmjét

A szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál (ATAFF) október 16-i versenyprogramjában szerepel az M4 Sport munkatársainak filmje. Az Amíg a vérem hajt – Gereben Lívia története című dokumentumfilmet 2020 karácsonyán láthatta először a nagyközönség tévéképernyőn. Most a nagy múltú nemzetközi filmes szemle programjában kapott helyett az alkotás, amelyben az M4 Sport munkatársai a leukémiával diagnosztizált kosárlabdázó betegséggel folytatott harcát mutatják be – írja az Origó.

Már több, mint ötvenéves múltra nyúlnak vissza a nagyszabású nemzetközi filmszemle gyökerei. A héten zajló szolnoki fesztivált kiállítások, előadások színesítik, versenyprogramjában pedig a közmédia munkatársainak filmje is szerepel. Ma délelőtt vetítik az Amíg a vérem hajt – Gereben Lívia története című dokumentumfilmet, amelyet az M4 Sport munkatársai, Péter Ágoston, Kulcsár András, Németh Gábor és Tihany Viktor készítettek.

A magyar kosárlabdázás nagy reménysége, Gereben Lívia 2019 májusában tudta meg, hogy kezdődik élete legnehezebb mérkőzése: a leukémiával kell felvennie a harcot. A fiatal sportoló elképesztő küzdelmét a gyógyulását követően vászonra vitték az alkotók Gereben Lívia és hozzátartozói bevonásával.

Az 52 perces filmben a magyar válogatott sportoló mellett a családtagok, a csapattársak és a barátok szemszögéből láthatják a nézők a történteket. A sokkoló hírrel való szembesülésétől a teljes kétségbeesés és a terápiák után a film második felében már felépülése kerül a középpontba. A nézők láthatják Gereben Lívia határtalan optimizmusát, küzdeni tudását és persze azt is, hogy családja mekkora erőt adott neki.

 Így a betegség diagnosztizálása után egy évvel már csatlakozhatott a válogatott edzőtáborához, 2020 őszén pedig újra pályára léphetett a bajnokságban.

„A legfontosabb célkitűzésünk a filmmel, hogy mindazoknak, akik bármilyen okból kifolyólag éppen életük nagyon nehéz periódusában vannak, lássanak egy példát, ami megmutatja, a legnehezebb helyzetből is van kiút” – mondta Tihany Viktor az M4 Sport riportere, aki a Kossuth Rádió pénteken délután 15.32-kor kezdődő Kalendárium című műsorában részletesen is mesél a film készítésének folyamatáról, és arról is, miért volt számukra kihívás a forgatás.

A magyar női kosárlabda-válogatott fiatal tagja hihetetlen akarattal legyőzte a leukémiát, a róla szóló különleges dokumentumfilmet tavaly december 24-én mutatta be az M4 Sport, október 16-án pedig a nagy múltú filmes fesztivál versenyprogramjában szerepel.

A Szolnokon rendezett fesztiválon három szekcióban versengenek az alkotások, a nagyjátékfilmek mellett az egyetemisták művei is megmérettetnek, a látványos tudomány versenykategóriában pedig Gereben Lívia történetét is megismerhetik a látogatók.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás