Rangos filmszemlén vetítik az M4 Sport drámai dokumentumfilmjét

A szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál (ATAFF) október 16-i versenyprogramjában szerepel az M4 Sport munkatársainak filmje. Az Amíg a vérem hajt – Gereben Lívia története című dokumentumfilmet 2020 karácsonyán láthatta először a nagyközönség tévéképernyőn. Most a nagy múltú nemzetközi filmes szemle programjában kapott helyett az alkotás, amelyben az M4 Sport munkatársai a leukémiával diagnosztizált kosárlabdázó betegséggel folytatott harcát mutatják be – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 10. 16. 9:29
Gereben Lvia; Turner, Yvonne
Sopron, 2018. mjus 3. Gereben Lvia (k), a Szekszrd s Yvonne Turner, a Sopron (b) jtkosa a ni kosrlabda NB I dntjnek harmadik, az Atomerm KSC Szekszrd - Sopron Basket mrkzsn Szekszrdon 2018. mjus 4-n. A cmvd Sopron 69-66-ra gyztt. MTI Fot: Ski Tams Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több, mint ötvenéves múltra nyúlnak vissza a nagyszabású nemzetközi filmszemle gyökerei. A héten zajló szolnoki fesztivált kiállítások, előadások színesítik, versenyprogramjában pedig a közmédia munkatársainak filmje is szerepel. Ma délelőtt vetítik az Amíg a vérem hajt – Gereben Lívia története című dokumentumfilmet, amelyet az M4 Sport munkatársai, Péter Ágoston, Kulcsár András, Németh Gábor és Tihany Viktor készítettek.

A magyar kosárlabdázás nagy reménysége, Gereben Lívia 2019 májusában tudta meg, hogy kezdődik élete legnehezebb mérkőzése: a leukémiával kell felvennie a harcot. A fiatal sportoló elképesztő küzdelmét a gyógyulását követően vászonra vitték az alkotók Gereben Lívia és hozzátartozói bevonásával.

Az 52 perces filmben a magyar válogatott sportoló mellett a családtagok, a csapattársak és a barátok szemszögéből láthatják a nézők a történteket. A sokkoló hírrel való szembesülésétől a teljes kétségbeesés és a terápiák után a film második felében már felépülése kerül a középpontba. A nézők láthatják Gereben Lívia határtalan optimizmusát, küzdeni tudását és persze azt is, hogy családja mekkora erőt adott neki.

 Így a betegség diagnosztizálása után egy évvel már csatlakozhatott a válogatott edzőtáborához, 2020 őszén pedig újra pályára léphetett a bajnokságban.

„A legfontosabb célkitűzésünk a filmmel, hogy mindazoknak, akik bármilyen okból kifolyólag éppen életük nagyon nehéz periódusában vannak, lássanak egy példát, ami megmutatja, a legnehezebb helyzetből is van kiút” – mondta Tihany Viktor az M4 Sport riportere, aki a Kossuth Rádió pénteken délután 15.32-kor kezdődő Kalendárium című műsorában részletesen is mesél a film készítésének folyamatáról, és arról is, miért volt számukra kihívás a forgatás.

A magyar női kosárlabda-válogatott fiatal tagja hihetetlen akarattal legyőzte a leukémiát, a róla szóló különleges dokumentumfilmet tavaly december 24-én mutatta be az M4 Sport, október 16-án pedig a nagy múltú filmes fesztivál versenyprogramjában szerepel.

A Szolnokon rendezett fesztiválon három szekcióban versengenek az alkotások, a nagyjátékfilmek mellett az egyetemisták művei is megmérettetnek, a látványos tudomány versenykategóriában pedig Gereben Lívia történetét is megismerhetik a látogatók.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.