Félelmetes szektavezért fog alakítani Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio játssza az MGM filmstúdió készülő filmjében Jim Jonest, az 1978-ban Jonestownban tömeges öngyilkosságot elkövető szekta vezérét – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 10. 10:59
DiCAPRIO, Leonardo
London, 2016. janur 14. Leonardo DiCaprio amerikai sznsz rkezik A visszatr (The Revenant) cm filmjnek londoni bemutatjra 2016. janur 14-n. Az alkotst az amerikai Mozgkp-mvszeti s -tudomnyi Akadmia ezen a napon 12 Oscar-djra jellte. (MTI/EPA/Will Oliver) Fotó: Will Oliver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 éves Oscar-díjas színész a The Hollywood Reporter értesülése szerint már a szerződéséről tárgyal a stúdióval.

Dicaprio korábban is játszott valós személyeket, köztük J. Edgar Hoovert a J. Edgar című életrajzi filmben, a Kapj el, ha tudsz szélhámosát, Frank Abagnale Jr.-t , Howard Hughest az Aviátor című produkcióban vagy a korrupt tőzsdei kereskedőt, Jordan Belfortot a Wall Street farkasa című filmben.

Az öngyilkos szekta történetét feldolgozó film forgatókönyvét Scott Rosenberg (Venom) írja, aki executive producerként is közreműködik, de a producerek között lesz DiCaprio és Jennifer Davisson is a saját Appian Way produkciós cégén keresztül – írja az Origo.

A Peoples Temple nevű vallási csoport vezetőjeként Jones volt a felelős a történelem egyik legnagyobb tömeges öngyilkosságáért. Ő szervezte meg az 1978. november 18-án 909 ember életét követelő öngyilkos akciót a guyanai Jonestownban.

A történet számos könyvet, dokumentumfilmet és televíziós műsort ihletett, köztük a legutóbbi, amelyet a tragédia 40. évfordulóján mutattak be, a Truth and Lies: Jonestown, Paradise Lost című 2018-as dokumentumfilmet. A produkciót a Hulu streamingszolgáltató forgalmazza.

DiCaprio hamarosan Jennifer Lawrence oldalán látható a Ne nézz fel! című, Netflixnek készült sci-fi vígjátékban, amit Adam McKay rendezett. Közben már elkészült a Martin Scorsesével forgatott Killers of the Flower Moon című krimije is, amelyet az Apple+ mutat be.

A teljes cikk ITT olvasható. 

Borítókép: Leonardo DiCaprio amerikai színész érkezik A visszatérő (The Revenant) című filmjének londoni bemutatójára 2016. január 14-én. Fotó: (MTI/EPA/Will Oliver)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.