Újabb pert indítanak a népszerű rapper ellen a tragikus kimenetelű koncert miatt

A beadvány szerint a koncert szervezői nem biztosítottak biztonságos környezetet a résztvevők számára.

Forrás: hirado.hu2021. 11. 26. 14:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb perrel néz szembe az amerikai énekes és rapper, Travis Scott, miután a 14 évesen elhunyt, John Hilgert szülei is beperelték őt és a Live Nationt – idézi a JustJared.com hírét a Híradó.hu.

A beadvány szerint a koncert szervezői nem biztosítottak biztonságos környezetet a résztvevők számára, beleértve a biztonsági személyzetet, valamint kiemelték a sorompók és a sürgősségi személyzet hiányát.

Elviselhetetlen a fájdalom, hogy fiunk, John nem tért haza egy ilyen eseményről. Nagyszerű fiatalember volt, aki egyszerűen csak szerette volna élvezni az első koncertélményét a barátaival

– nyilatkozta az apa.

A család egymillió dollárt követel, ami messze elmarad attól a pertől, melyet több mint 125 koncertrésztvevő közösen adott be néhány hete Travis Scott, Drake, aki az est meglepetésvendége volt, az Apple és a Live Nation ellen.

A 750 millió dolláros, vagyis közel 240 milliárd forintos kereset benyújtója, Tony Buzbee houstoni ügyvéd a fellépőkre és a szervezőkre hárítja a felelősséget, hanyag szervezéssel és a biztonsági protokoll be nem tartásával vádolja őket.

Nincs az a pénz, ami a résztvevők és a megsérült vagy elhunyt rajongók hozzátartozóit kárpótolni tudná. A perben kért összeg valamelyest talán megpróbálja helyrehozni a felperesek által elszenvedett károkat és veszteségeket

– fogalmazott az ügyvéd, aki átlátszó és groteszk próbálkozásnak tartja Travis Scott múlt héten kiadott közleményét, miszerint fizeti az áldozatok temetését, valamint a résztvevők belépőjegyeit is visszatéríti.

Travis Scott amerikai rapper a Texas állambeli Houstonban rendezett Astroworld nevű zenei fesztiválon koncertezett november 5-én. A tömeg váratlanul megindult a színpad felé, ami miatt tízen meghaltak, köztük egy 9 éves kisfiú is, és sokan megsérültek. Sajtóhírek szerint a tömegben többeket agyontapostak, 25 embert szállítottak kórházba, másokat pedig a helyszínen láttak el.

A tragédia percekkel a koncert kezdete után történt, a helyszínen tartózkodók szerint ahogy a tömeg nyomása miatt egyre több volt a sérült, azzal párhuzamosan a pánik is fokozódott. Amikor egyértelművé vált, hogy sokan megsérültek, a szervezők leállították a koncertet. A tragédia után több száz ember sérüléseit kellett ellátni.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Travis Scott (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.