Rekordösszeg gyűlt össze a közmédia adománygyűjtésén

Páratlanul nagy összeg gyűlt össze a Jónak lenni jó! adományvonalán egy hónap alatt. A közmédia jótékonysági kampánya idén a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány munkáját támogatja, és – a több mint 140 ezer hívásnak és sms-nek köszönhetően – már a hetvenmillió forintot is meghaladta az adományvonalra érkezett felajánlások összege. A tízéves múltra visszatekintő karitatív akció történetében ez rekordnak számít – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 12. 06. 9:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi Jónak lenni jó! akciók azonos időszakában még sohasem gyűlt össze akkora összeg, mint az idei kampányban. A 1357-es adományvonalra befutott, több mint 140 ezer hívásnak és sms-nek köszönhetően meghaladta a hetvenmillió forintot a felajánlások összege.

A jubiláló karitatív akció kedvezményezettje idén a Regőczi Alapítvány, az Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita által életre hívott szervezet, amelynek missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyerekeknek.

Idén két olimpiai bajnok vívónk, Nagy Tímea és jószolgálati nagykövetként segíti a Jónak lenni jó!-t.

Az összefogás a hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek számít, aminek révén az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint juthatott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. A korábbi években olyan világsztárok csatlakoztak az akcióhoz, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo és Az adományvonal az év végéig elérhető, egy hívás vagy sms továbbra is 500 forintot jelent. Itt elérhetők a kampány további részletei, valamint tárgyi adományok is vásárolhatók.

A közmédia jótékonysági akciója december 19-én egész napos műsorfolyammal zárul.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.