időjárás °C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Takáts Tamás a hit erejével menekült meg a kiüresedéstől

Forrás: hirado.hu
2021.12.06. 12:40 2021.12.06. 16:09
Takáts Tamás a hit erejével menekült meg a kiüresedéstől

Az M2 Petőfi TV zenés portréműsorában, a Magas és Mélyben úgy fogalmazott a Karthago frontembere, a ’70-es évek elejéig „rendes” fiatalemberként élt – jól viselkedett, rendszeresen sportolt a Ferencvárosi Torna Club úszójaként –, ám a zenei közeg megváltoztatta őt – olvasható a Híradó.hu oldalán.

Egy addig ismeretlen, bohém és gyarló oldala mutatkozott meg. Tizenhat éves volt, amikor rájött, hogy sosem lesz belőle olimpiai bajnok úszó, mert beleunt, majd rövid időre vízilabdára váltott, onnan szólította el a rock-and roll.

Befutott zenésznek lenni mámorító érzés. Irigyeltek, mert jóképű voltam, imádtak a nők és folyamatosan mulattam. Materialista szempontból boldog embernek kellett volna lennem, de közben mégis azt éreztem, hogy belül üres vagyok. Valami hiányzott. Térítési szándék nélkül mondom, hogy ezt az űrt semmi és senki más nem tudta betölteni, mint a teremtő Isten. Hittel és meggyőződéssel fordultam hozzá annak idején, hogy ne érezzek többé ürességet

– osztotta meg az M2 Petőfi TV nézőivel megtérésének történetét Takáts Tamás, aki már évtizedekkel ezelőtt leszámolt korábbi, élvhajhász életmódjával.

A teljes cikk ITT, a zenésszel készült riport pedig az M2 Petőfi TV MédiaKlikk-oldalán érhető el.

Borítókép: Takáts Tamás a négy évtizede aktív Karthago együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. április 13-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.