időjárás 11°C Dezső 2022. május 23.
logo

Az Omega végül megnyerheti az éveken át húzódó pert

Forrás: Vg.hu, Blikk
2022.01.19. 14:42 2022.01.19. 14:45
Az Omega végül megnyerheti az éveken át húzódó pert

Egy Hulu által gyártott sci-fi sorozatban csendültek fel az Addig élj című Omega-szerzemény dallamai, jogtalanul – írja a Vg.hu.

Négy év után lezárulhat az Omega dallopási ügye – idézi a Blikk írását a VG. A legendás zenekar 1972-es slágere, az Addig élj című szerzemény angol verziója a Hulu által gyártott sci-fi sorozat, a Future Man főcímdalaként csendült fel, ám mint kiderült, az amerikai produkciónak az együttes erre nem adott engedélyt.

Most előrelépés történt az ügyben, ugyanis az Omega Kossuth-díjas gitárosa, Molnár György – becenevén Elefánt – beszerezte és elküldte a Hulunak azokat az okmányokat, amelyek bizonyítják, hogy a dal az ő és a tavaly decemberben elhunyt Kóbor János szerzeménye.

Nem a pénzről szól az egész, bár ha azt veszem, minimum 500 dollárt, azaz nagyjából 160 ezer forintot fizetnek az első alkalomért, amikor lejátsszák a sorozat elején a dalt, utána pedig már kevesebbet, de rendszeresen utalnak

– mondta Molnár György. 

A két évadot és összesen 26 részt megélt sorozat mára már egyébként lekerült a képernyőről.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Az Omega együttes koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)