Így reagált Johnny Depp, miután megnyerte Amber Heard elleni rágalmazási perét

Johnny Depp megnyerte az Amber Heard elleni rágalmazási perét – hirdette ki az ítéletet közép-európai idő szerint szerdán késő este a virginiai esküdtszék – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 06. 02. 11:03
DEPP, Johnny
Fairfax, 2022. május 28. Johnny Depp amerikai színész a virginiai Fairfax megyei bíróságán a volt felesége, Amber Heard amerikai színésznõ ellen indított rágalmazási perének utolsó tárgyalási napján, 2022. május 27-én. A meghallgatások végeztével az esküdtszék hoz döntést az ügyben. MTI/EPA/AP pool/Steve Helber Fotó: Steve Helber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint háromnapos tanácskozás után a héttagú testület a telt házas tárgyalóterem előtt olvasta fel az ítéletet, miszerint az Aquaman sztárja tényleges rosszindulattal rágalmazta a Karib-tenger kalózai egykori színészét egy 2018 végén megjelent Washington Post-esszében, amelyet Heard írt arról, hogy „a családon belüli erőszak nyilvános arca” lett – írja a Deadline.

Az ítélet szerint a Heard által jegyzett cikk állatásai valótlanok voltak, és valóban negatív hatást gyakoroltak Depp karrierjére.

Depp 50 millió dolláros kártérítést kért, de az esküdtszék 15 millió dollárt ítélt meg neki – 10 millió dollárt kártérítésként és 5 millió dollárt büntető kártérítésként. Penney Azcarate bíró azonban gyorsan 350 000 dollárra csökkentette a büntető kártérítés összegét, ami az államban megengedett maximum.

Az esküdtszék Heard javára döntött az egyik állításában, miszerint Depp ügyvédje, Adam Waldman egy interjúban azt mondta, hogy Amber és a barátai „csapdába csalták” a színészt „egy rajtaütéssel, egy átveréssel” a pár 2016 májusi vitája során. Az esküdtszék Heardnek 2 millió dollár kártérítést ítélt meg, büntető kártérítés nélkül.

Depp az ítélet után rövid nyilatkozatban reagált az eredményre:

Az esküdtszék visszaadta az életemet. Igazán meg vagyok hatva.

Heard, aki jelen volt az ítélet kihirdetésekor, végig a földet bámulta, majd az esküdtek távozása után gyorsan elhagyta a tárgyalótermet. Nem sokkal később nyilatkozatot adott ki:

Megszakad a szívem, hogy a bizonyítékok tömkelege sem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak a volt férjem hatalmával, uralmával és befolyásával.

A felek egyébként az ítélet felolvasása előtt sejthették a végkifejletet, egy hiba miatt ugyanis az esküdtszék elfelejtette feltüntetni a kártérítés összegét az ítélethozatali űrlapon. Az esküdteket kiküldték a tárgyalóteremből, hogy írjanak be egy legalább 1 dolláros összeget, ami azt jelenti, hogy az ügyvédek és Heard ekkor már tudták, ki nyert.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Johnny Depp amerikai színész a virginiai Fairfax megyei bíróságán a volt felesége, Amber Heard amerikai színésznő ellen indított rágalmazási perének utolsó tárgyalási napján, 2022. május 27-én (Fotó: MTI/EPA/AP pool/Steve Helber)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.