Jön Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű filmje

Hálaadáskor debütál az észak-amerikai mozikban Steven Spielberg The Fablemans című, a rendező ifjúságát felidéző filmje – írta meg a The Hollywood Reporter.

Forrás: MTI2022. 06. 23. 13:31
SPIELBERG, Steven
Los Angeles, 2018. március 27. Steven Spielberg amerikai rendezõ, producer megérkezik a Real Player One címû filmje bemutatójára Los Angelesben 2018. március 26-án. (MTI/EPA/Nina Prommer) Fotó: NINA PROMMER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Universal stúdió és az Amblin Partners, Spielberg produkciós vállalatának közleménye szerint a november 23-i országos bemutató előtt korlátozottan már november 11-től forgalmazzák New Yorkban és Los Angelesben.

A The Fablemans című, felnőtté válásról szóló film Spielberg gyermekkorát és a szüleivel való kapcsolatát idézi fel. A produkcióban Gabriel LaBelle alakítja a feltörekvő fiatal filmrendezőt. Michelle Williams Spielberg édesanyját, Paul Dano az édesapját játssza, Seth Rogen pedig egy nagybácsi szerepét kapta.

A filmet megrendező Spielberg Tony Kushnerrel közösen írta a forgatókönyvet, és Kushnerrel, valamint Kristie Macosko Kriegerrel együtt producerként is dolgozik rajta.

Spielberg produkciós cége, az Amblin korábban többéves forgalmazási és marketing együttműködési megállapodást kötött a Universal céggel.

A The Fablemans a díjkiosztó szezon kellős közepén kerül a mozikba. Spielbergtől legutóbb a West Side Storyt láthatta a közönség, amelyet hét Oscar-díjra jelöltek, és egyik sztárja, Ariana DeBose el is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.

Borítókép: Steven Spielberg a Real Player One című filmje bemutatóján Los Angelesben 2018. március 26-án. (Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.