Kirobbanó formában van a 77 éves magyar legenda

Soltész Rezső fiatalokat megszégyenítő tempót diktál, hiszen 77 évesen is keresztülutazza az országot, egyik színpadról a másikig jár.

Forrás: Ripost.hu2022. 06. 16. 10:47
Soltész Rezsõ
Budapest, 2018. január 13. Soltész Rezsõ énekel az 1967-68-as táncdalfesztivált felidézõ showmûsorban a Papp László Budapest Sportarénában 2018. január 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Rezső hihetetlen tempóban készül nyári turnéjára, ahol több helyszínen fogja bemutatni legújabb és egyben első, online felületen megjelent albumát: a Csillagokat, amelyben a zenetörténet állócsillagainak dalait énekli – derül ki a Ripost.hu cikkéből.

A zenész fiatalabb kollégáit is megszégyenítő tempóban pörög, hiszen szeretné az előtte álló aktív éveit is hasznosan eltölteni.

Már 81-ben is ezt énekeltem: „amíg csak élek, énekelek én”! Már akkor sejtettem, de most értem igazán, hogy mit jelent ez. Annyi energiát érzek még magamban, mint fiatalkoromban. Bár igaz, hogy voltak problémáim a szívemmel, így jobban oda is kell figyelnem

– avatta be a Bors olvasóit gondolataiba a táncdalfesztiválok sztárja, Soltész Rezső, aki korábban már egy értágító beavatkozáson esett át. Kardiológusával egyeztetve ekkor kicsit vissza kellett vennie az előadói jelenlétből, fél évre „kényszer-pihenőpályára” lépett. A táncdalénekes azonban most kirobbanó formában van.

Ki gondolná, hogy egy „szívesnek” jót tesz a kóla, a csoki vagy a kávé? Soltész Rezső erről a három dologról nem szeretne lemondani, sőt úgy érzi, nem is kell, hiszen jó hatással vannak rá – írják.

Mindig kérek a színpadi öltözőbe kólát, csokit és az imádott kávémat is. Nekem beválik, jót tesz, kitapasztaltam már. Gyakran mérem a vérnyomásomat, mert azzal is volt már problémám, és ha észlelek bármilyen bajra utaló jelet, akkor rögtön visszafogom a tempót

– tette helyre a dolgokat az 50 éves pályafutással büszkélkedő zenész, aki azt is hozzátette, könnyen elbír a nagy hőséggel, sőt az időjárási frontokkal is.

Lehet, hogy hihetetle­nül hangzik, semmilyen hatással nincsenek rám a hirtelen időjárás-változás. Hőségben sok ivással pótolom a vízveszteséget, és árnyékban vészelem át a magasabb hőfokot, ám szerencsésnek mondom magam, mert alapvetően ezt is jól bírom

– újságolta büszkén Soltész Rezső.

 

Új hobbit talált magának a zenész

Soltész Rezső elmesélte lapnak, hogy új hobbira lelt: golfozik.

Havonta egy párszor barátokkal ütünk párat Óbudán. Imádom, hogy a természetben, a madárcsicsergésben, jó levegőn lehetek, habár még csak most kezdtem, nagyon tetszik ez a sporttevékenység!

– vallott be a A Magyar Köztársaság Elnöki Aranyérmével is kitüntetett zenész, Soltész Rezső.

Borítókép: Soltész Rezső énekel az 1967-68-as táncdalfesztivált felidéző show-műsorban a Papp László Budapest Sportarénában 2018. január 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.