Balázs Péter az életét kockáztatta szerelméért

Balázs Péter kalandos életutat tudhat maga mögött. A legendás színész 78 évesen döntött úgy, hogy nyugdíjba vonul, ez alkalomból mesélt a Ripostnak.

Forrás: RIPOST.HU - MEDIAWORKS2021. 07. 06. 20:04
null
2021.06.24. Balázs Péter fotó: Szabolcs László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Péter kalandos életutat tudhat maga mögött. A legendás színész 78 évesen döntött úgy, hogy nyugdíjba vonul, ez alkalomból mesélt a Ripost7 hetilapnak.

Balázs Péter viharos történelmi időkben született, hiszen 1943 kora tavaszán javában zajlott a II. világháború. Budapest ostromára ugyan nem emlékezhet, de 1956-ban már kamaszfiú volt tulajdonképpen csak a szerencsén múlott, hogy túlélte a forradalom napjait.

A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész a kedden megjelenő Ripost7 munkatársának mesélte el, hogy akkoriban a szerelem vakmerővé tette, ami miatt kis híján az életével fizetett.

2021.06.24. Balázs Péter (Fotó: Szabolcs László)

„Ebben az időben két dolog foglalkoztatott nagyon: az építészet és az irodalom. Magam is számos verset írtam, ezeket édesapám gépelte le és rejtegette, mert akadt köztük néhány igencsak rendszerkritikus. Leginkább a szabadságvágyra emlékszem és arra, hogy gyakran kellett megbújnunk a pincében, ami azért zavart nagyon, mert éppen először voltam szerelmes, hiányzott a kislány. El is szöktem a Rózsadombra, ahol a szerelmem lakott, és amikor jöttem visszafelé, az egyik sarkon furcsa hangot hallottam a fejem fölött és már hullott is a vakolat. Valaki egy sorozatot eresztett oda, meg is halhattam volna… Mégsem éreztem félelmet, inkább csak izgatott voltam és bizakodó, reméltem és kívántam a forradalom győzelmét” – nyilatkozta Balázs Péter.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.