Elhunyt Samuel E. Wright, a népszerű Disney-film egyik hangja + videó

A kis hableányban és testvérprodukcióiban ő adta a hangját Sebastiannak, a ráknak, így ő énekelte a film betétdalát is.

Forrás: borsonline.hu - mediaworks2021. 05. 26. 16:25
null
Samuel E. Wright-ot 74 éves korában érte a halál Forrás: wikipedia.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

74 éves korában elhunyt Samuel E. Wright, aki a hangját kölcsönözte a Disney nagy sikerű filmjében, a Kis hableányban Sebastiannak, a ráknak. A színész halálhírét szülővárosa, Montgomery tette közzé.

„Sam inspirációt jelentett mindannyiunk számára, családjával együtt pedig megalapította a Hudson-völgyi Konzervatóriumot. Sam és a családja számos fiatalt ösztönzött arra, hogy magasabbra nyúljanak és mélyebbre ássanak, hogy önmaguk legjobb változatává váljanak. A művészetek iránti szenvedélye és a családja iránti szeretete mellett Sam leginkább arról ismert, hogy amikor besétált egy szobába, egyszerűen tiszta örömöt adott azoknak, akikkel kapcsolatba lépett” – írták.

Samuel E. Wright a pályája elején hosszabban játszott a Hazárd megye lordjai spin-offjában, az Enosban, majd feltűnt például a Bird – Charlie Parker élete című filmben is, ahol Dizzy Gillespie-t alakította.

Ezzel együtt elsősorban szinkronmunkákat vállalt,

A kis hableányban és testvérprodukcióiban például ő adta a hangját Sebastiannak, a ráknak – így ő énekelte a film Oscar-díjas betétdalát, az Under the Sea-t is.

Színpadon, a Broadwayn is aktív volt, kétszer jelölték Tony-díjra: 1984-ben a The Tap Dance Kidben nyújtott alakításáért, 1998-ban pedig Mufasa szerepéért Az oroszlánkirályban.

Samuel E. Wright-ot 74 éves korában érte a halál
Fotó: wikipedia.org

A Samuel E. Wright haláláról szóló eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.