Fülöp herceg leidiótázta a királynét, aki cipőt hajított a férjéhez

Ki gondolta volna, de a britek kimért királynőjétől és férjétől sem áll távol egy hevesebb vita...

Forrás: borsonline.hu2020. 10. 21. 22:23
II. ERZSBET; KROLY herceg
Károly hercegnek, így II. Erzsébetnek is vannak magyar felmenőu Fotó: - Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő titkok derültek ki a brit uralkodóról és férjéről egy frissen megjelent könyvnek hála. Ingrid Seward a Prince Philip Revealed című kötetben mesélt arról az esetről, amikor II. Erzsébet bizony Mónika show-k szereplőit megszégyenítő vitába keveredett Fülöp herceggel.

Történt ugyanis, hogy 1954-ben az ekkor már hét éve házas pár, miközben Ausztráliában jártak, kimenőt kapott kötelezettségeik alól egy hétvégére, ugyanakkor egy dokumentumfilmes stáb folyamatosan követte őket, és szinte minden pillanatot rögzítettek. Alighanem ők lepődtek meg a legjobban, amikor azt látták, hogy a herceg menekül ki a feleségével közös faházukból, majd repül utána egy pár teniszcipő, valamint egy ütő is – Erzsébet pedig bentről azt ordította: Gyere vissza! Ezt követően megjelent az igencsak paprikás hangulatban lévő királynő, aki szabályosan visszaráncigálta a férfit.

A brit királyi házaspár életének egyetlen konfliktusa tudódott ki a közelmúltban
Fotó: MTI/EPA

Ezt követően – szól a beszámoló – a királyi sajtósok felszólították a stábot, hogy azonnal állítsák le a kamerákat, adják át a nyersanyagot, és hallgassanak minderről, különben börtönbe kerülnek – írja a Page Six.

II. Erzsébet kicsit később szabadkozva azt mondta a stábnak:

Elnézést a közjátékért, de tudják, ez megesik minden házasságban.

Seward szerint egyébként nem ez volt a pár egyetlen összetűzése. Mint könyvében olvasható, Fülöp igen kemény volt a feleségével, akit gyakran idiótának bélyegzett, aki összevissza beszél.

Fellázadtak II. Erzsébet királynő alkalmazottai

A brit királynő és a család minden évben Sandringhamben karácsonyoznak, de idén ez valószínűleg meghiúsul. A koronavírus-járvány miatt II. Erzsébetet és Fülöp herceget elzárva tartják a külvilágtól hónapok óta, és ez idő alatt az alkalmazottak sem cserélődnek körülöttük, nehogy valaki bevigye a vírust a covid-mentes „buborékba” – írta meg a Ripost online kiadása.

De karácsonykor nem hajlandóak a családjaik nélkül lenni, és elutazni Windsorból Sandringhambe. A tavasz óta tartó karantént bevállalták a királyi pár iránti hűségből, de az év legfontosabb ünnepét már otthon akarják tölteni. De a sandringhami alkalmazottak sem hajlandók decemberben egy hónapig a királyi birtokon élni, anélkül, hogy láthatnák a szeretteiket.

A lázadás miatt II. Erzsébet 33 év után először a windsori kastélyban kell hogy ünnepelje a karácsonyt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.