George Clooney rendezi John Grisham baseballdrámáját

George Clooney filmet készít John Grisham baseballtémájú, Calico Joe című regényéből.

Forrás: MTI2020. 10. 16. 15:51
CLOONEY, George
Helsinki, 2019. október 11. George Clooney Oscar-díjas amerikai színész, rendezõ, producer és forgatókönyvíró, emberjogi aktivista pódiumbeszélgetésen vesz részt az évente rendezett Északi Üzleti Fórumon (Nordic Business Forum) Helsinkiben 2019. október 10-én. MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt Fotó: Kimmo Brandt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Clooney filmet készít John Grisham baseballtémájú, Calico Joe című regényéből. A producerek között ott van Grant Heslov és Bob Dylan is – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Clooney és Heslov közös Smokehouse Pictures produkciós cégével, Dylan pedig saját, Grey Water Mark Productions cégével szállt be a film megvalósításába. A finanszírozást az Ara Keshishian által újonnan létrehozott ZQ Entertainment és egy befektetési alap vállalta, amelyet Petr Jakl vezet. Keshishian és Jakl executive producerként dolgozik a filmen.

George Clooney Oscar-díjas amerikai színész, rendezõ, producer és forgatókönyvíró, emberjogi aktivista
MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt

A 2012-ben megjelent Calico Joe című regény a profi baseball világában játszódik, apák és fiúk megindító története, a megbocsátásról és megváltásról szól. A történet főhőse két baseballsztár, és egyikük fia, akiknek életét örökre megváltoztatja egy fatális dobás.

A producerek közleményükben hangsúlyozták, hogy a legjobb történetmesélők közé tartozó Grisham könyve tipikusan olyan sztori, amelyet érdemes filmre vinni.

Jótékony célú árverés: 3 sztár is felajánlott egy-egy gitárt

Taylor Swift, Bradley Cooper és Keith Urban is adományozott egy-egy gitárt a Christie’s által szervezett árverés számára, amelynek bevételével a countryzenei ágazatnak a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került munkavállalóit akarják támogatni.

Swift az aláírásával díszített fekete akusztikus Gibson gitárját ajánlotta fel, amelyen szeptemberben új, Betty című számát mutatta be. Az énekesnő kilenc fellépőruháját is árverésre bocsátja. A kollekció 25-40 ezer dolláros (8-12 millió forintos) áron is elkelhet a Christie’s becslése szerint.

Cooper azt a gitárt adta oda a jótékony célra, amelyen a Csillag születik című filmjében játszott. Az elektromos hangszer 2-4 ezer dollárt (621 ezer-1,2 millió forintot) érhet.

A csütörtökön kezdődött árverés október 29-ig tart. A teljes hasznot a countryzenei akadémia koronavírus áldozatait segítő alapítványa kapja, amelyet a nashville-i központú zenei ágazatban dolgozók megsegítésére hoztak létre.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.