Hamarabb láthatják az új James Bond-filmet az osztrákok

A 007-es brit titkos ügynök 25. kalandjának bemutatása tavaly óta húzódik a pandémia miatt.

Forrás: MTI2021. 03. 01. 10:01
null
Egy héttel korábbra hozták az új James Bond-film bemutatását Ausztriában Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel hamarabb mutatják be Ausztriában a Nincs idő meghalni című James Bond-filmet.

A 007-es brit titkos ügynök 25. kalandjának bemutatása tavaly óta húzódik a pandémia miatt. Legutóbb október 8-ra tűzték ki a mozis forgalmazás kezdetét világszerte. A Universal Pictures osztrák honlapja azonban most újabb dátumot hozott nyilvánosságra.

A Daniel Craig főszereplésével, Cary Joji Fukunaga rendezésében forgatott produkciót Ausztriában már szeptember 30-tól láthatják a mozinézők. A honlap nem közölte, hogy Ausztriában miért mutathatják be korábban a filmet.

Egy héttel korábbra hozták az új James Bond-film bemutatását Ausztriában
Fotó: Flickr

A koronavírus-járvány miatt világszerte sok mozi és számos mozilánc még nem nyitott ki. A Bond-filmet gyártó MGM stúdió azonban elvetette azt a megoldást, amit a Warner Bros. a bemutatásra váró szuperprodukciói – Tenet, Wonder Woman 1984 – esetében alkalmazott, vagyis a filmek streamingplatformon történő forgalmazását.

Az MGM szóvivője már tavaly leszögezte a Variety.com hollywoodi hírportálnak nyilatkozva, hogy a Bond-film nem eladó, a stúdió és az alkotók is mozis élményt akarnak szerezni vele a nézőknek.

Rekordszámú filmet lehet idén a legjobb film Oscar-díjára jelölni

Összesen 366 film teljesíti azokat a feltételeket, amelyek alapján jelölni lehet őket az amerikai filmakadémia által odaítélt legjobb film Oscar-díjára – jelentették be csütörtökön a szervezők.

A jelölhető produkciók között szerepel A kaptány küldetése Tom Hanks és Helena Zengel főszereplésével, a Herman J. Mankiewicz hollywoodi forgatókönyvíróról szóló Mank, Chloé Zhao A nomádok földje című roadmovie-ja, Aaron Sorkin A chicagói 7-ek tárgyalása című történelmi drámája, Regina King One Night in Miami című alkotása és a Még egy kört mindenkinek című dán vígjáték is.

Az Oscar-jelöléshez számos követelménynek kell megfelelni.

Egyebek mellett a filmnek legalább 40 percesnek kell lennie, és február vége előtt hat amerikai nagyváros egyikének mozijában vetíteni kell. Utóbbi feltételt azonban idén a pandémia miatt bezárt mozik miatt enyhítették, és most azok a filmek is beszállhatnak a versenybe, amelyeket nem forgalmaztak moziban, hanem streamingszolgáltatók mutattak be.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.