Izgalmakkal teli szombat estét ígér A Dal 2021

Szombaton a második elődöntővel folytatódik a dalverseny a Duna Televízión 19.35-kor. Az adás végére kiderül, melyik nyolc produkció kap lehetőséget a március 13-i fináléban, hogy az év magyar slágere legyen. Gazdára talál „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója„, egyben a Petőfi Zenei Díj „Az Év Szövegírója” elismerés is. Az extra produkcióban pedig igazi örömzenélés várja a képernyő előtt ülőket – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 05. 14:15
a dal
Charlie a színpadon Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna Televízió műsora a hazai könnyűzenei kultúra gyarapítása mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a dalokon keresztül összekösse a közönséget, összehozza a generációkat. A showműsor-ba visszatérő fellépőként érkezik a tavalyi év Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa, Charlie.

A Liszt Ferenc-díjas énekes közös produkcióra készül Király Lindával, akivel egy örökzöld slágert adnak majd elő.

A duó útjai már több mint egy évtizeddel ezelőtt találkoztak, együttműködésük hidat képez a generációk között. Minden alkalmat különlegesnek élnek meg, amikor a színpadon lehetnek, hiszen ahogy Charlie fogalmazott: „A zene a legnagyobb dolog a világon.„

Charlie a színpadon
Fotó: MTVA

Március 6-án ismét tíz dal mutatkozik be akusztikus verzióban, amelyből négy juthat a fináléba. Három a zsűripontok alapján automatikusan kap helyet az élmezőnyben. Egy produkció sorsa továbbra is az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség kezében lesz. A legtöbb SMS szavazatot kapó versenydal csatlakozik a döntősökhöz. Nem csak a négy továbbjutóért lehet izgulni szombaton,

kiderül, hogy a képernyős zsűri értékelése alapján melyik szerzemény alkotója érdemelte ki „A Dal 2021 Legjobb dalszöveg írója”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Az év szövegírója„ elismerést.

A dalválasztóval kapcsolatos kulisszatitkokért és exkluzív interjúkért érdemes az M2 Petőfi TV-re kapcsolni közvetlenül A Dal 2021 adása után. A Dal Kulisszában 21.50-től az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban látottakra, valamint hétről-hétre számtalan érdekességgel szolgálnak a produkciókról.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19.35-től a Duna Televízió műsorán!

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTVA/Kaszner Nikolett

Jótanácsokkal segítik a versenyzőket A Dal 2021 házigazdái

Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie 2016 óta részese A Dalnak és számos szerepben láthattuk már a műsorban: versenyzőként, tudósítóként és műsorvezetőként is. A Dal 2021 házigazdájaként azt vallja, hogy az embernek mindenképpen szüksége van az érzékenységére, hiszen minden művész, minden ember más.

„Próbálom úgy megszólítani a versenyzőket, ahogy az nekik jólesik, olyan dolgokat mondok, amivel segítem, megnyugtatom őket. Nagyon sok minden történik a kulisszák mögött, rengeteg várnak az előadók, amíg eljutunk az élő adásig. Mindig felhívom a figyelmüket rá, hogy bármi történik körülöttük, a fókuszt akkor is a színpadon töltött három percen tartsák. Nekik az a dolguk, hogy abból a rövid időből a legtöbbet hozzák ki” – mondta Freddie, aki hozzátette, hogy ez egyáltalán nem egyszerű feladat.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.