Kalapács alá kerülnek Maximilian Schell személyes tárgyai

Az online árverésen a világhírű színész-rendező 290 személyes tárgyát lehet megvásárolni.

Forrás: MTI2020. 12. 17. 15:03
Actor Maximilian Schell celebrates with his Bambi award for lifetime achievement during the 61st Bambi media awards ceremony in Potsdam
Maximilian Schell 83 éves korában, 2014. február 1-én hunyt el Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online árverésen lehet majd licitálni januárban a 2014. februárjában elhunyt Oscar-díjas osztrák színész, Maximilian Schell személyes tárgyaira.

Az aukción a világhírű színész-rendező 290 személyes tárgyát lehet megvásárolni. A tárgyak a művész preiteneggi házából származnak. Az árverést az aurena.at online platformon rendezik meg január 16-án.

Nastassja Schell, a néhai művész lánya elmondta, hogy az emléktárgyaktól helyhiány miatt akar megválni. „Apám rengeteg dolgot gyűjtött össze. Én azonban le akarom zárni a múltat és tiszta lapot akarok kezdeni”

– fogalmazott.

Az árverési tételeket január 15-én meg lehet tekinteni a Schell-házban, és a megvásárolt tárgyakat onnan majd el is lehet vinni. De a tárgyakat az aukciót szervező online platformon már jelenleg is meg lehet nézni.

Maximilian Schell 83 éves korában, 2014. február 1-én hunyt el

A filmrajongók számára érdekes lehet a Schell Sztálin című filmben nyújtott alakításáért elnyert Golden Globe-díjáról szóló oklevél, vagy 1962-ben az Ítélet Nürnbergben című filmért kapott számos elismerése, valamint Laurel-díja. De a színész festményeit és róla készült portrékat, továbbá bútorait, teniszütőit, egyéb dísztárgyait és könyveit is meg lehet vásárolni az árverésen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.