Kemény Dénes a vakcinákról beszélt, ezt gondolja a fiatalok oltásáról

A legendás pólókapitány reklámarca lett a koronavírus elleni oltásnak.

Forrás: RIPOST.HU - MEDIAWORKS2021. 04. 17. 17:44
null
Kemény Dénes támogatja a védőoltásokat. Forrás: Szabó Miklós/NEMZETI SPORT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét-nyolcmillió millió beoltott, védett magyar állampolgárt tervez a kormány júniusra, ez szükséges ahhoz, hogy szabadabb legyen a nyarunk. Ehhez azonban még több ember kell, aki regisztrál az oltásra. A kampány egyik népszerűsítője Kemény Dénes, a férfi-vízilabdaválogatottal három olimpiai bajnoki címet szerző sikerkapitány.

„Számomra állatorvosként egyértelmű, hogy a védőoltás jelent megoldást, benne van a nevében: védőoltás! A készítők egy filmet vettek fel felem, ez lesz majd látható a csatornákon. 7-8 millió beoltott már kellő védettséget jelenthet. Ezért is fontos, hogy mindenki oltassa be magát. Talán érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy az összes 14 évesnél idősebb fiatal is kapja meg az oltást” – mondta a legendás pólókapitány.

Kemény Dénes szerint az idősek védelmében is meghatározó, ha a fiatalok megkapják a vakcinát.

„A Pfizer már dokumentálta, hogy a vakcinája alkalmas lesz a 14–18 évesek számára. Egyrészt őket is jobban védi a fertőzéstől, de ennél is fontosabb, hogy kevésbé tudják majd fertőzni az idősebbeket. Oltás nélkül ennek a kockázata fennáll.”

Kemény Dénes támogatja a védőoltásokat
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A sportlegenda az is elárulta, őt milyen vakcinával oltották, és milyen tünetekkel vészelte át a kritikus órákat.

„Én nyugati vakcinát kaptam, a Pfizert. Az első után nem éreztem semmit, a másodikat követően voltak apróbb problémáim. Három-négy órás izomfájdalomról beszélek, szóval ennyivel megúsztam. A családom többi tagja orosz vakcinát kapott, senkinél sem jelentkeztek komolyabb tünetek” – nyilatkozta Kemény Dénes.

A teljes interjút a www.metropol.hu internetes oldalon olvashatja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.