Két hónapja még bizakodott Siklósi Örs, hogy legyőzi a leukémiát

A 29 éves zenész halála letaglózta a hazai zenei élet szereplőit: A Mokkában Tarján Zsófi és Nagy Hunor emlékeztek meg a frontemberről – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 09. 19:14
siklósi örs
Budapest, 2018. április 23. Siklósi Örs énekes az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselõ AWS zenekar minikoncertje elõtt a fõvárosi Akvárium Klubban 2018. április 23-án. A modern metált játszó csapat a május 10-i második elõdöntõben tizenharmadikként lép színpadra a lisszaboni versenyen. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon jó, inspiráló ember volt. Egyszer szerepeltem vele egy színpadon, azt éreztem, hogy biztonságban vagyok mellette. Én amúgy mindig izgulni szoktam, de felléptem a színpadra, nagy szeretet volt körülötte, minden jó volt... szeretnivaló ember volt„ – mesélte. Ő egy ülős, 500 fős koncert előtt hallotta, hogy Örs beteg, a hír letaglózta.

Budapest, 2018. április 23.
Siklósi Örs énekes az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselõ AWS zenekar minikoncertje elõtt a fõvárosi Akvárium Klubban 2018. április 23-án. A modern metált játszó csapat a május 10-i második elõdöntõben tizenharmadikként lép színpadra a lisszaboni versenyen.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Nagy Hunor, Nagy Feró fia, a Beatrice dobosa három éve találkozott vele, de sokat dolgoztak együtt, egy időben napi nyolc-tíz órákat töltöttek összezárva (Siklósi Örs a Beatrice-musicalben alakította Lugosi Lászlót). „Büszke vagyok erre a barátságra. Nagyon jó haverok lettünk, hatalmas sztorik vannak az öltözőből, büféből, sajnálom, hogy ez már a múlt” – mondta. Neki az AWS énekese 1-2 hónapja azt mondta, hogy minden rendben van, de sajnos eztán állapota rosszabbodott. Bővebben a videón:

Az eredeti videót ITT érheti el.

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere

„Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában, hosszú küzdelem után távozott közülünk.

Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.