Megszólalt Benkő László fia, Balázs: A gyász lassú küzdelem!

Tavaly november 18-án hunyt el az Omega egykori legendás billentyűse. Fia, Benkő Balázs azóta is mindennap gyászolja imádott édesapját – írja a Bors.

Forrás: borsonline.hu2021. 01. 17. 20:04
BENK Lszl
Benkő László Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész országot megrendítette, amikor kiderült, hogy több évnyi küzdelem után feladta a daganatos megbetegédéssel folytatott harcot Benkő László. Az Omega néhai billentyűsét a mai napig ezrek gyászolják, s nem telik úgy nap, hogy egy szem fia, Benkő Balázs ne gondolna rá.

– Nem tudom, az embernek mennyi időre van szüksége, hogy egyáltalán elfogadja: elveszítette az édesapját. Vannak mosolygósabb pillanatok is az életemben, általában hullámszerűen tör rám a hiányérzet, ami szerintem teljesen természetes. Akkor jön újra és újra elő a lelki fájdalom, amikor azokkal a dolgokkal találkozom, amit még apuval együtt csináltunk, vagy ha meghallom a zenéit, vagy meglátom a hátrahagyott dolgait. Ilyenkor picit magam alá kerülök – vallotta be az AcNews-nak Benkő Balázs, majd hozzátette: minden percben igyekszik elfoglalni magát, ám nem könnyű nem az édesapjára gondolnia.

Benkő László
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A teljes cikk ITT érhető el.

Mégis folytatódhat az Omega fantasztikus története

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar rockegyüttes tavaly november 18-án az együttes a legendás billentyűsét, Benkő Lászlót, majd három nappal később a korábban kivált basszusgitárosát, Mihály Tamást veszítette el. A zenekarnak még nem volt ideje felocsúdni a gyászból, mégis hamarosan dönteniük kell: hogy folytatódjon-e az Omega története vagy véget érjen – írja a Bors.

Úgy tűnt a zenekar még a két legenda halála előtt meghozta a fájó döntés, amiről Kóbor János így beszélt novemberben a Ripostnak: – A sorsunk megpecsételődött, az Omegát végleg megölte a koronavírus. Már nyáron is nagyon tartottam ettől a második hullámtól, sajnos az aggodalmam nem volt alaptalan. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvan­éves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal.

Ám most, két hónappal a nyilatkozata után mégis megcsillant a remény a folytatásra. A 77 éves énekes először a Fókusz kamerája előtt, el-elcsukló hangon beszélt a folytatás-befejezés nagy dilemmájáról, aminek miértjét a Borsnak részletezte is: – Ez most nagyon nehéz, és ha van bármi ”szerencse„ is ebben a járvány sújtotta helyzetben, akkor az az, hogy nem rögtön kell erről döntenünk, van egy kis időnk ezt átgondolni. A Benkő Lacival sokat beszélgettünk arról, hogyha bármi történne valamelyikünkkel, attól még szeretnénk, ha az Omega tovább élne – árulta el az énekes, aki kitért arra is, hogy barátja végakaratán kívül az együttesnek egyébként még komoly kötelezettségei vannak.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.