Merész döntésre szánta el magát a Walt Disney stúdió

Legújabb élőszereplős feldolgozásuk a Mulan, mozik helyett prémium áron debütál a Disney Pluson.

Forrás: beol.hu2020. 08. 05. 16:20
null
Burbank, 2019. március 21. Kombókép a Walt Disney Company (felül) és a 21st Century Fox médiavállalat stúdiójának bejáratáról a kaliforniai Burbankben 2019. március 20-án. A Walt Disney hivatalosan is bejelentette, hogy 71,3 milliárd dollárért felvásárolta a nagy vetélytárs Foxot. MTI/EPA/Etienne Laurent Fotó: Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élőszereplős film egyike azon hollywoodi szuperprodukcióknak, amelyek tavaszra vagy nyárra tervezett bemutatóját többször is el kellett halasztani a koronavírus-járvány és a filmszínházak zárvatartása miatt – írja a The Hollywood Reporter című filmes portál.

A Disney mostani döntése, hogy a filmszínházak egy részét megkerülve, saját platformján mutatja be a családi kalandfilmet, nagy érvágást jelent a mozitulajdonosok számára, akik arra számítottak, hogy az újranyitást követően Christopher Nolan akcióthrillerével, a Tenettel együtt tűzhetik műsorukra a Disney-filmet.

A Warner Bros. stúdió még július végén jelentette be, hogy a John David Washington és Robert Pattinson főszereplésével készült Tenetet augusztus 26-tól kezdik vetíteni több mint hetven országban, míg az egyesült államokbeli premier szeptember 3-án lesz.

A Mulan az első film, amelyet a Disney emelt áron fog kínálni streamingszolgáltatásán. Az Egyesült Államok mellett a Disney Plus kanadai, új-zélandi, ausztrál és számos nyugat-európai országban élő előfizetői számára is elérhető lesz a Mulan.

Jó pár ország elbúcsúzhat a Mulan nyújtotta mozis élménytől
MTI/Mónus Márton

A Niki Caro rendezte adaptációban Crystal Liu alakítja Mulant, a fiatal nőt, aki férfinak álcázva magát bevonul a seregbe, hogy megóvja idős édesapját a katonai szolgálattól.

Azokban az országban, ahol nem a Disney Pluson debütál a film, a mozik fogják műsorukra tűzni.

A Walt Disney Co. vezérigazgatója, Bob Chapek szerint a vállalat érdeklődéssel várja, hogy a nagyközönség és az előfizetők miként fogadják majd az emelt árat és a szokatlan premiert.

A Mulan eredeti bemutatódátuma március 27. volt, amelyet aztán több ízben is módosítottak, míg végül a Disney teljesen levette a napirendről a mozis bemutatót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.