Öt éve ment el: így emlékeznek meg Bud Spencerről

Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli generációkat kötött össze. Gyerekek és unokáik együtt nevettek Banános Joe-n vagy akár a Bűnvadászokon! A filmsztár halálának ötödik évfordulóján, június 27-én egyedülálló múzeum nyílik a német fővárosban.

Forrás: RIPOST.HU2021. 06. 20. 11:44
null
Budapest, 2016. június 29. A 86 éves korában elhunyt olasz Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz úszó, vízilabdázó és színész portréja a budapesti Filatorigátnál 2016. június 29-én. A festményt a Taker néven festõ graffitis készítette. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

500 négyzetméteren eddig sosem látott fotók Bud Spencerről, filmplakátok, eredeti jelmezek és kellékek várják a látogatókat a június 27-én Berlin szívében nyíló múzeumban – számolt be róla a Ripost.hu.

Több mint 300 kiállítási darabot láthatnak majd a látogatók: Carlo Pedersoli személyes dokumentumait, a személyi igazolványát és a bizonyítványait. De a könyveit is kiállítják, amiket ő írt, a dalokat, amiket ő komponált és eredeti forgatókönyveket is. Ezeken kívül egy izgalmas galéria segítségével időrendi sorrendben követhetik végig az életét.

Olyan monumentális tárgyakat is megcsodálhatnak élőben a legenda kedvelői, mint a 2,5 méter magas Bud Spencerről formázott szobor, a Különben dühbe jövünk ikonikus piros-sárga VW homokfutóját, vagy a restaurált Ford Escortját, és kiállítják az És megint dühbe jövünk című klasszikusból a flipperautomatát, valamint a híres fagylaltoskocsit is, amiből – ahogyan Bud is mondta: „ a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt”.

„Apu egy olyan ember volt, aki csurig volt boldogsággal, szabadsággal és pozitivitással” – fogalmazott Christiana Pedersoli a Bildnek, aki hozzátette, nagyon büszke arra, hogy édesapja energiái máig halhatatlanok, a kiállított tárgyakon keresztül a múzeumot is átjárják.

„Különösen jólesik a családunknak, hogy aput nemcsak színészként szerették, hanem olyan emberként is, aki mindig kedves és szeretetteljes. Számunkra ő elsősorban édesapa volt” – tette hozzá a másik lánya, Diamante Pedersoli.

A múzeum igazgatója, Matteo Luschi azt ígérte: a látogatók sokkal többet megtudhatnak a megboldogult legendáról, Bud Spencerről, mint eddig bármikor. Olyan titkok kerülnek napvilágra, amiket eddig biztosan senki nem tudott róla.

(Borítókép: A 86 éves korában elhunyt Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz úszó, vízilabdázó és színész portréja a budapesti Filatorigátnál 2016. június 29-én. A festményt a Taker néven festő graffitis készítette MTI Fotó: Marjai János)

Korábbi cikkünkben az olasz származású filmcsillag magyar hangjáról írtunk. Bujtor István, akit szentként tiszteltek. A színész életéről Király Levente a napokban jelentetett meg könyvet Hasonmások címmel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.