Peter Dinklage mérgező szuperhőst alakít egy remake-ben

Peter Dinklage szuperhőst alakít a The Toxic Avenger (toxikus bosszúálló) remake-jében – írta meg a Variety.com.

Forrás: MTI2020. 12. 01. 12:47
Dinklage, Peter
Los Angeles, 2015. szeptember 21. Peter Dinklage amerikai színész a sajtószobában tartott fotózáson, miután átvette a drámasorozat legjobb férfi mellékszereplõjének odaítélt kitüntetést az amerikai televíziós Emmy-díjak 67. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Microsoft Színházban 2015. szeptember 20-án. Dinklage a Trónok harca címû sorozatban nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. (MTI/EPA/Paul Buck) Fotó: Paul Buck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dinklage a film központi figuráját, Melvint alakítja, aki megváltozik, miután nagy mennyiségű mérgező hulladékba lökik, és Toxi néven szuperhőssé válik. Így akarja megmenteni fiát, barátait és közösségét a korrupciótól és kapzsiságtól.

A Legendary Pictures produkciós cég lehel új életet a Troma Entertainment 1984-es filmjébe, az új változatot Macon Blair írja és rendezi. A Troma Entertainment részéről Lloyd Kaufman és Michael Herz közreműködik producerként.

.Peter Dinklage amerikai színész Fotó: MTI/EPA/Paul Buck

Az eredeti The Toxic Avenger kultuszfilmmé vált, készült belőle musical, rajzfilmsorozat és Marvel-képregény is. Ez a Troma Entertainment legnagyobb sikere, Toxi a cég kabalájává is vált.

Peter Dinklage 2011 és 2019 között a Trónok harca című világsikerű sorozatban alakította Tyron Lannistert, szerepéért négy Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat is kapott.

A Trónok Harca sztárja karrierje legszörnyűbb napjáról mesélt

Iwan Rheon volt a Trónok Harca című HBO-sorozatban a cinikus, kegyetlen, szadista Ramsey Bolton 2013 és 2016 között, húsz részben bukkant fel, szinte minden jóérzésű néző utálta, talán őt még jobban, mint a kamaszkorú – szintén nem egy jellembajnok – Joffrey Bartheont.

A színész elárulta, hogy az ötödik évadnak az a része, amelyben megerőszakolja Sansát, emlékeibe vésődött, de cseppet sem kellemes emlék.

„Szörnyű volt. Senki nem akart ott lenni. Senki nem akarta azt megtenni, de ha elmesélsz egy sztorit, akkor őszintén kell elmondani. Nagyon nehéz volt végignézni. Ez a szörnyűség sajnos megtörténik… ez volt a karrierem legrosszabb napja” – emlékezett.

Mint mondta, az egész nemi erőszakolós helyzet rettentő kényelmetlen és kellemetlen volt, de színészek, meg kellett tenni.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.