Rekordot döntött a Demon Slayer című japán manga

Megdöntötte az Oscar-díjas Chihiro Szellemországban jegyárbevételi rekordját és ezzel minden idők legnagyobb jegybevételű produkciója lett a Demon Slayer Japánban – közölték hétfőn a film forgalmazói –

Forrás: origo.hu2020. 12. 28. 16:21
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kimecu no Jaiba – Mugen no Densa (angol címén Demon Slayer) egy emberevő démonokkal küzdő árva fiúról szóló animációs film, amely egy Japánban rendkívül népszerű manga- és tévés animesorozat nyomán készült.

A produkciót október 16. óta játsszák a japán mozik és jegybevétele már 32,47 milliárd jen (93 milliárd forint), amivel túlszárnyalta a Ghibli stúdióban készült Chihiro szellemországban két évtizedig tartó, 31,68 milliárd jenes jegybevételi rekordját.

A filmet forgalmazó Aniplex Inc. és Toho Co. közleménye felidézte, hogy míg a Mijazaki Hajao rendezésében készült Chihiro 253 nap alatt lépte át a 30 milliárd jenes jegybevételt, a Demon Slayer-nek, amelyet Szotozaki Haruo rendezett, ez 59 nap alatt sikerült a pandémia ellenére. Hauro filmje, amelyet az adatok szerint már 24 millióan láttak a mozikban, egy másik forgalmazási rerkordot is megdöntött: az első japán produkció lett, amelynek tíz nap alatt sikerült túlszárnyalnia a tízmilliárd jenes jegybevételet.

Részlet az alkotás előzeteséből Fotó: YouTube

A film angol nyelvű változatát 2021 elején kezdik forgalmazni Észak-Amerikában.

A Demon Slayer japán gazdasági elemzők szerint december elejéig mintegy 270 milliárd jen (774 milliárd forint) bevételt generált a gazdasági életben.

Az alapjául szolgáló mangasorozatból 2016 és 2020 között több mint százmillió példányban kelt el az eddig kiadott 22 könyv. A történettel kapcsolatos játékok és egyéb ajándéktárgyak bevétele szintén hatalmas üzletté vált, és a Demon Slayer-témájú rajzokkal forgalmazott dobozoskávé is elképesztően népszerű lett, annyira, hogy a kávét forgalmazó Dydo Group Holdings idei profitelőrejelzését 500 millió jenről 2,5 milliárd jenre módosították.

Endo Kaoru, a japán Gakusuin Egyetem szociológusa szerint a közönséget azért fogta meg ez a történet, mert nem azt hangsúlyozta, hogy küzdenünk kell azért, hogy túljussunk a problémákon, hanem azt, hogy elég, ha túléljük a nehéz helyzeteket és ez most, a pandémia alatt sokaknak segített.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ezért díjazták Sophia Lorent a nemzetközi filmfesztiválon

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a december 26. és január 2. között zajló filmfesztivált először rendezik meg virtuális formában a pandémia miatt.

A 86 éves Sophia Loren 11 év után szerepelt ismét egy játékfilmben. Az Előttem az élet című regény nyomán forgatott produkcióban holokauszttúlélőt alakít, aki egykor prostituált volt. Amikor az idős asszony gondjaira bíznak egy szenegáli fiút, különös kapcsolat alakul ki a két súlyos traumákat elszenvedő ember között.

Az Előttem az élet című filmet Loren egyik fia, Edoardo Ponti rendezte és világszerte a Netflix forgalmazza. Bár Olaszország a legjobb nemzetközi film Oscar-kategóriájába idén Gianfranco Rosi Notturno című dokumentumfilmjét nevezte, Loren alakítását sokan emlegetik a legjobb színésznő-kategória Oscar-esélyesei között. Emellett a film betétdala, az Io sí is jelölést kaphat a legjobb filmdalok Oscar-mezőnyében.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.