Saját tervezésű koporsóban temették el Pierre Cardint

Az ismert francia divattervező 98 évesen halt meg december 29-én. A párizsi Montmarte temetőben vettek tőle búcsút.

Forrás: MTI2021. 01. 04. 9:45
CARDIN, Pierre
Goult, 2020. december 29. 2013. július 20-án a dél-franciaországi Goult-ban készített kép Pierre Cardin francia divattervezõrõl. Az avantgárd divattervezõt, az elsõ pret-a-porter ruhadarabok készítõjét 2020. december 29-én, 98 évesen érte a halál kedden a párizsi melletti neuilly-i amerikai kórházban. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját tervei alapján készített koporsóban temették el Pierre Cardint, az ismert francia divattervezőt, aki 98 évesen halt meg december 29-én.

2013. július 20-án a dél-franciaországi Goult-ban készített kép Pierre Cardin francia divattervezőről.
Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A divatlegendától a párizsi Montmarte temetőben, zárt körű ceremónián vettek búcsút szombaton. Pierre Cardint barátja és kollégája, az 1993-ban meghalt André Oliver mellé temették – írta a család közleményére hivatkozva az AFP hírügynökség.

A koporsót végakaratához híven díszítették, egy kardot is temettek mellé, melynek éle az olló élére emlékeztet, markolatát tű, cérnaorsó és gyűszű ékesíti.

A divattervezőre emlékező gyászmisét várhatóan januárban tartják Párizsban.

Az avantgárd divattervezőt, az első pret-a-porter ruhadarabok készítőjét 98 évesen érte a halál kedden a Párizs melletti neuilly-i amerikai kórházban.

A franciák Marty McFly fotójával búcsúznak Pierre Cardintól

A francia Twitterezők a Michael J. Fox által a Vissza a jövőbe című sikerfilmben megformált Marty McFly fotójával gyászolják Pierre Cardin francia divattervezőt, aki 98 évesen halt meg december 29-én – írja az Origó.

A Franciaországon kívül roppant rejtélyesnek számító jelenség magyarázata, hogy míg a film eredeti változatában a múltba visszautazó főhőst tévesen – a ruházata alapján – Calvin Kleinnek hívják, a francia szinkronos verzióban az amerikai divattervező nevét a francia legendáéra cserélték le, hátha úgy többet mond a közönségnek. Erről ír egy francia Twitterező is, aki szerint nekem és a generációm háromnegyedének Marty McFly egyenlő Pierre Cardinnal.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.