Súlyos betegség következtében elhunyt a híres ibizai lemezlovas

A 64 éves José Padilla halálát vastagbél-daganat okozta, a hírt közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a családja.

Forrás: MTI2020. 10. 20. 15:36
null
José Padilla lemezlovas Forrás: facebook.com/officialcafedelmar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vastagbélrák következtében elhunyt a híres ibizai lemezlovas, José Padilla. A 64 éves zenész halálhírét a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra hétfőn a családja.

A bejegyzés szerint Padilla vasárnap éjjel békésen, álmában halt meg Ibizán. Családja és barátai mindenkinek köszönetet mondtak, akik adományaikkal és üzeneteikkel megpróbálták könnyebbé tenni a zenész utolsó hónapjait.

„Az ibizai naplemente már sohasem lesz ugyanolyan nélküle, de gyönyörű zenéje mindörökre velünk marad” – írták a közösségi médián.

Padilla 2019-ben járt utoljára Magyarországon, akkor a Nagyon Balaton programsorozat keretében Zamárdiban lépett fel.

A spanyol lemezlovas nevéhez fűződik a több mint tucatnyi lemezből álló eklektikus válogatásszéria, a Café del Mar-sorozat, amely az azonos nevű ibizai klub védjegyévé vált.

José Padilla lemezlovas
Fotó: facebook.com/officialcafedelmar

José Padilla 1975-ben költözött Ibizára, de több mint másfél évtized telt el, mire a naplementéiről híres Café del Mar nevű szórakozóhely állandó lemezlovasa lett.

Mivel csak a hajnali órákban kapott játékidőt, a napszakhoz illő, nyugodt hangulatú szettjeivel, s az ebből válogató CD-sorozattal tette híressé a klubot és szerzett magának hírnevet. A 2000-es évektől szólólemezekkel is jelentkezett.

Padilla július elején jelentette be a Facebook-oldalán, hogy vastagbélrákot állapítottak meg nála, és hamarosan megoperálják. Utoljára augusztus 20-án írt a követőinek arról, hogy a műtét után már otthon lábadozik, és remélte, hogy idővel felgyógyul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.