Világhírű producer készít dokumentumfilm-sorozatot Paul McCartney-ról

Rick Rubin a brit zenész első gitárjától és szerzeményétől a legendás Beatles elképesztő sikeréig mindent bemutat.

Forrás: MTI2020. 12. 17. 14:11
McCARTNEY, Paul
A legendás ex-Beatle még nyolcvanhoz közeledve is aktív Fotó: RICHARD WAINWRIGHT Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartneyról. A legendás zenész, ex-Beatle pályáját a világhírű amerikai producer, Rick Rubin hat részben fogja feldolgozni.

A széria a színfalak mögötti mágikus, misztikus utazás McCartney hihetetlen zenei karrierjébe. Rubin a brit zenész első gitárjától és szerzeményétől a legendás Beatles elképesztő sikeréig mindent bemutat

– írta a deadline.com.

A McCartneynál több mint húsz évvel fiatalabb Rick Rubin olyan előadók zenei pályáját segítette producerként az elmúlt három évtizedben, mint a System of A Down, a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys, Tom Petty vagy Johnny Cash.

A legendás ex-Beatle még nyolcvanhoz közeledve is aktív
Fotó: MTI/EPA

A folyamatban lévő dokusorozatot az Endeavor Content nevű óriáscég finanszírozza és teríti világszerte. A projektben rendezőként részt vesz Frank Marshall, aki idén csinált dokumentumfilmet a Bee Gees együttesről, továbbá Jeff Pollack. A McCartneyról szóló alkotásnak egyelőre nincs címe, de azt már lehet tudni, hogy a sorozat kedvéért először hagyták el a londoni Abbey Road stúdiót az egykori legendás mesterszalagok.

A 78 éves ex-Beatle új (tizenötödik) stúdióalbuma, a McCartney III pénteken jelenik meg.

Paul McCartney egyedül készítette új, karanténalbumát

A koronavírus-járvány miatti karantén szülte Paul McCartney új albumát. Az ex-Beatle nem tervezett lemezt, és – akárcsak korábban, a McCartney I és a McCartney II esetében – a McCartney III-on is minden hangszeres részt maga játszott fel egy házi stúdióban. A december 11-én megjelent album néhány dala tükrözi a pandémia helyzetét, ugyanakkor McCartney jövőbe vetett optimizmusát is. „Szüleim túlélték Liverpool bombázását a második világháborúban. Körülöttük nagyon sokan meghaltak, de valamiféle hihetetlen energiával sikerült túllépniük a nehézségeken. Így hát jó arra gondolni, hogy ha ők megcsinálták, én is képes vagyok rá” – mondta a világhírű zenész a bbc.com-nak adott interjúban.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.