Egy régi motoros

Listázni kellene azokat, akik „az embertelen Orbán-rezsimet szolgálják”, írja nosztalgiázva közösségi oldalán Vajda Zoltán XVI. kerületi ellenzéki képviselő.

2020. 01. 15. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Listázni kellene azokat, akik „az embertelen Orbán-rezsimet szolgálják”, írja nosztalgiázva közösségi oldalán Vajda Zoltán XVI. kerületi ellenzéki képviselő. Tartsuk számon, javasolja, „kik azok, akik pillanatnyi előnyökért, anyagi javakért, a számukra drogként ható hatalomért kiszolgálják ezt a rendszert”. (Gondolom, ugyanúgy kellene csinálni, mint a nyilas időkben vagy Rákosi alatt…)

Jó ideje ismerjük Vajda provokátort. Régi motoros. Arra spekulál, hátha valaki egyszer jól szájon kapja egy ilyen szövegért, és akkor majd ujjongva elrohanhat Brüsszelig, Strasbourgig vagy a CNN-hez, hogy na, tessék, íme a diktatúra, az orbáni önkény…

A tenyérbe mászó ember régebben a plakátszaggatásban lelte örömét. Két bemutatót is láthattunk tőle. Egy ízben egy Soros Györgyöt bíráló transzparenst kapart le a tűzfalról, aztán a nemzeti konzultációs hirdetmények eltávolításáért mászott falra. A froclizós tempó sem áll Vajdától távol, a 2018-as választás előtt például azt nyilatkozta a Hír TV-ben, hogy „levadássza” fideszes ellenfelét, így szerez majd egyéni parlamenti mandátumot. (Nem jött össze szegénynek.) Máskor a Bálnában listázott: hazugokra és hülyékre osztotta a megyei jogú városok fideszes polgármestereit. Hősünk él-hal a tömegrendezvényekért. Az egyik március 15-i ünnepen azáltal jutott nyilvánossághoz, hogy mint a Nemzeti Múzeum előtt fellépő Juhász-fúvósok egyikét, lecsapták egy zászlórúddal. Épp kereplővel kísérte a füttyösöket, amikor egy ünnepelni érkező nyolcvanéves úr feddőleg fejbe verte. K…va erős kép volt – ha listáznék, nálam ez lenne az első…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.