Költöztetési vállalkozók

Karácsony azért erőltetné az odaköltöztetést, hogy a renitens kerületek is balra billenjenek végre.

2020. 05. 08. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy kiderült, a Csepelre tervezett hajléktalanszálló-átköltöztetés ötletét a helyette kijelölt Belváros közönsége sem fogadta kitörő örömmel, az ember elgondolkodik: vajon miért akarja a főpolgármester mindenáron fideszes kerületbe telepíteni a józsefvárosi Dankó utcából azokat a szerencsétlen embereket? Van elég haladó, demokratikus kerülete Budapestnek, ott nyilván tárt karokkal várnák őket. Persze, költői a kérdés. Karácsony Gergely azért erőltetné az odaköltöztetést, hogy ezek a renitens kerületek is balra billenjenek végre. Láthattuk, Józsefvárosban az őszi választások előtt mennyire megnőtt a szállókra bejelentkezők száma, aztán tessék, a vadbaloldali Pikó András lett a polgármester. Ki van ez találva.

Hogy kik találták ki? Hát Karácsony „szakértői”. Például Misetics Bálint lakhatási és szociális ügyekért felelős főtanácsadó. Az a CEU-diplomás ifjú, A Város Mindenkié csoport frontembere, akit sztárrandalírozóként volt alkalmunk megismerni, például a Fidesz-székház 2013-as elfoglalásánál. Hősünk igazi ötletgazda, állítólag a Zugligeti úti lőtér épületét is kiszemelte mint lehetséges szállót, sőt elmerengett azon is, mi lenne, ha a Városligeti Műjégpálya műemlék épületébe költöznének a hajléktalanok. A kreatív csapat tagja az ex-SZDSZ-es Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület megálmodója is. A legendás lelkésznek is hervadhatatlan érdemei vannak abban, hogy ma Pikó ül Józsefváros keverőpultjánál. Iványi Soros György ájult híve, pár éve azt javasolta, adjanak Gyuri bácsinak Nobel-békedíjat, merthogy rengeteget tett a világ „békés, demokratikus átalakításáért”.

Nos, ők találták ki ezt a költözködősdit. Van kérdés?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.