Az EB-t is gatyába rázná

Már nemcsak a magyar választókkal elégedetlen Gyurcsány, a minap az istenített Brüsszelre is kiakadt.

2020. 07. 29. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nemcsak a magyar választókkal elégedetlen Gyurcsány Ferenc, ­amiért egy évtizede hallani sem akarnak a baloldal kormányzásáról, minap az istenített Brüsszelre is kiakadt. „Mit totojázik az Európai Bizottság? – mérgelődik közösségi oldalán a demokratikus ember. – Kevés erősebb támogatója van a közös európai eszmének, mint a Demokratikus Koalíció. (…) Az Európai Bizottság évek óta vizsgálja a magyar sajtószabadság helyzetét. Mondhatnám, dicséretes, alapos munka. De nem az! Politikai alibizés.”

Gondolom, a visszájára sikerült Index-szomorújáték verte ki a biztosítékot a piros fejű főszervezőnél. Végül is érthető. Hiába a gondosan megszervezett liberális hisztéria, a kormánynak állított csapda (mindeközben Klára asszony rendszeres felvilágosító sorozata az Európai Egyesült Államok nagyszerűségéről), a markába nevető magyar miniszterelnök még csak egy sárga lapot sem kapott Brüsszeltől. (Sőt még azt is el kellett tűrni, hogy Szijjártó külügyminiszter bohócot csináljon a magyar kormányt kóstolgató Reuters-tudósítóból…) Hallatlan!

„A bizottság süket csendje és bénultsága árt a közös európai ügynek – kesereg tovább a hoppon maradt őszödi stratéga. – Hány lapot, intézményt, fórumot lehetetlenítsenek még el Magyarországon, hogy világos beszédre és cselekvésre szánják el magukat Brüsszelben? Ébresztő, hölgyeim és uraim, ott a bizottságban! Nem elég már a vasalt ing és az elegáns kosztüm. Tessék felvenni a kesztyűt!”

Egy idősebb kommentelő azt írja, őt az egész arra emlékezteti, amikor Gyurcsány szellemi elődei annak idején behívták az oroszokat. Kapjunk már a fejünkhöz!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.