Mellbedobás

Érdekes módon tisztelgett a holokauszt emléknap előtt Lukácsi Katalin, a Márki-Zay Péter-féle mozgalom politikusa.

2021. 01. 30. 6:57
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes módon tisztelgett a nemzetközi holokauszt emléknap előtt Lukácsi Katalin, a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusa, aki közösségi oldalán egy saját aktképével illusztrált szózatot tett közzé. Ebből idézek: „A holokauszt az ember tragédiája és az emberről szól. Rólam. Pár négyzetcentiméternyi bőr, hús és csont vagyok én is, aki egy gázkamrában megölhető.”

A szöveg mellett pedig a keblére vetkőzött szerző, Lukácsi Katalin.

„A túlnyomó többség megértette a kép és a szöveg egységét” – nyilatkozta utóbb, és még azt is hozzátette, hogy nem a meghökkentés vagy a magamutogatás volt a szándéka. A visszajelzésekből szerencsére látja, legtöbben megértették az üzenetét. (Érdekes, én csak meghökkent kommentekkel találkoztam: „Mi ebben a megemlékezés?”, „Reménykedjünk, hogy ellenzéki honanyák nem követik példáját a parlamentben”, „Mit mondjak, q…rva erős kép…”, „Valami orgiáról mehetett haza” stb.)

A Vasárnap című lap két hitközségi elöljárót is megszólaltatott a „Lukácsi-megemlékezés” kapcsán. Kiderült, sem Radnóti Zoltán főrabbinak, sem Megyeri A. Jonatán rabbinak, a Neokohn főszerkesztőjének „nem jött át” a kebelbarát üzenet. Mindketten úgy vélték: a test túlhangsúlyozása elvonja a figyelmet a lényegről. (Emlékszem, a 2014-es választások előtt Papp Réka Kinga, a 4K! – Negyedik Köztársaság üdvöskéje is egy mellbevágó ötlettel állt elő. „Vasárnapig még 3000 aláírás, és ezt a táblát eldobom” – ezt a feliratot tartotta pucér keble elé a Facebookra fölrakott fotón. Pártja 0,04 százalékot kapott, majd megszűnt.)

Igazuk lehet a rabbiknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.