Orra bukott zászlóvivő

A szenvedélyes Magyarország-mószeroló Mark Rutte után a minap újabb Orbán-fóbiás Benelux-politikus fogott talajt.

2021. 03. 24. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár hónappal azután, hogy a szenvedélyes Magyarország-mószeroló Mark Rutte holland kormányfő belebukott valami éveken át tartó, nagyszabású családtámogatási botrányba, a minap újabb Orbán-fóbiás Benelux-politikus fogott talajt. A harcias Frank Engelről, a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt nemzeti bizottságának elnökéről kiderült, hogy 2019-ben hét hónapon keresztül jelentős összeget kapott egy, a párthoz köthető alapítványon keresztül azért, hogy tagokat toborozzon. (Igen ám, csakhogy a szervezet mindössze papíron létezett, ráadásul az ügyletről még saját párttársai sem tudtak.) A lebukott, majd lemondott ember az egyik luxemburgi lapnak elismerte, valóban „hozzájutott” a negyvenezer euróhoz, ám nem sértett semmilyen törvényt, csupán egy belső leszámolás áldozata.

Az egész attól igazán érdekes, hogy Frank Engel korábban éppen a korrupcióellenes harc kérlelhetetlen zászlóvivőjeként feszített a politika porondján, és mint ilyen – Mark Ruttéhoz hasonlóan –, legtöbbször Orbán Viktoron köszörülte a nyelvét. Egy alkalommal így összegezte a magyarországi helyzetet: „A magyar rendszer nagyban függ az uniós támogatásoktól. Ha elég erőteljesen fejbe kólintjuk őket [a magyar kormányt], akkor majd azt teszik, amit mi akarunk.”

Hogy mennyire „keresztényszociális” ez az Engel ember, arra jó példa Orbán Viktornak címzett egyik gúnyos megjegyzése: „Az ön országában minden a vallásról, a család helyes felépítéséről és a nemzetről szól.” Eközben a néppárti politikus többször elismerően beszélt Gyurcsány Ferenc munkásságáról, sőt előfordult, hogy Niedermüller Péter meghívására a DK-konferenciájára is ellátogatott. Van-e kérdés?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.