Maglódi kórlap

Maglód önkormányzata viharos előzmények után megvált Babos Örs Levente háziorvostól, aki a jövőben a szomszédos Gyömrőn rendel majd.

2021. 04. 07. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos háziorvosváltás zajlik a Pest megyei Maglódon. Történt, hogy a város önkormányzata viharos előzmények után megvált Babos Örs Leventétől, aki a jövőben a szomszédos Gyömrőn rendel majd. Az április elsejével távozó, perrel fenyegetőző orvos azonban a körzetben maradó páciensek adatait nemes egyszerűséggel leemelte a számítógépről, ellehetetlenítve így a helyére kerülő kolléganő munkáját. Az új doktornő ezek után kénytelen volt kollégáival és az önkormányzat munkatársaival végigjárni a körzetet, hogy megszerezze az ellátottak adatait.

Történt mindez a világjárvány legsúlyosabb napjaiban.

A közösségi oldalakon is zajló szenvedélyes szócsatában Babos doktor azzal védekezett, tőle senki sem kérte az elektronikus listát, csupán a papírkartonokat, azokat pedig rendben átadta az önkormányzatnak. (Az elektronikus átadás állítólag azért maradt el, mert doktor úr nem tudta volna garantálni új körzete betegeinek adatbiztonságát, ugyanis a két társaság egy informatikai rendszeren szerepel.) Babos mindenesetre visszautasította, hogy veszélyeztette volna betegeit. Pechjére az önkormányzat egyik munkatársa azt írta, ő jelen volt az átadás-átvételnél. „Megrökönyödéssel hallottam öntől az elhangzottakat. […] Amennyiben hozzájárul, a nyilvánosság elé tárjuk a jegyzőkönyv tartalmát. Kérem, jelezze a hozzájárulását.” Babos doktor – aki egyébként a Magyar Orvosi Kamara etikai bizottságának tagja – nem jelezte.

Épp az utolsó sorokat írtam, amikor hír érkezett: miután az önkormányzat is perre készül, doktor úr öt nap után visszabiggyesztette helyére a számítógépes adatokat.

Elképzelem a húsvéti ünnepkört végigházaló egészségügyieket…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.