időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Értünk dudált

Pilhál György
2021.05.11. 05:59
Értünk dudált

Újabban a baloldalt is előszeretettel kóstolgatja Hadházy Ákos. Most például – számolt be közösségi oldalán a nyughatatlan természetű honatya – pert nyert a „kispesti önkormányzat mögé bújó” Gajda Péter szocialista polgármesterrel szemben az úgynevezett menzaügyben. (Nem mennék bele a részletekbe, a lényeg, hősünk már korábban jelezte, szét fog csapni az elkanászodott testületben.) A sajtkukac politikus előzőleg Zuglóban bosszantotta fel az övéit azzal, hogy közölte: az előválasztási fesztivál során az ottani, nyolcas számú választókerületben méretteti meg magát 2022-ben, de előtte még legyőzi az MSZP helyi erős emberét, Tóth Csaba honatyát. (Utóbbiról a korábban ott polgármesterkedő Karácsony Gergely rémülten beszélt; állítólag Karigeri famíliáját is többször megfenyegette.)

Mindeközben Hadházy nemrég megkezdte a jogerős pénzbüntetését kiváltó közérdekű munkáját egy szekszárdi kertészetben. Azért kell lakolnia, mert tavaly tavasszal dudálós felvonulást szervezett Szél Bernadett-tel a Lánchíd budai hídfőjénél, a karmelita kolostor alatt, hadd hallja azt Orbán Viktor… A szenvedélyes lódoktor szerint normális demokráciában alapvetés, hogy az ember dudál, ha nem tetszik neki valami. (Tettestársára Budaörsön, a járási kirendeltségen vár a 120 órás stallum.) „Napszámos beosztásban megkezdem a közérdekű munkát, amit véleménynyilvánítás miatt rótt ki rám a pintérség” – kedélyeskedik a Facebookon az űzött tekintetű dudás.

Egy kommentelő arról érdeklődik: „Kap-e ezért kártérítést a kertészet?” Más azt javasolja: „Ha végleg ott maradhatnál, mindenkinek jobb lenne.” Stimmel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.