időjárás 1°C Aranka 2023. február 8.
logo

Csúszásveszély

Pilhál György
2021.06.01. 05:59
Csúszásveszély

Levegőért kapkod Sándor Zsuzsa kiérdemesült bíró (egykori ügyész), a munkásmozgalom régi harcosa. Azt nehezményezi, hogy az ATV egyik műsorában nemrég Puzsér Róbert perceken át zavartalanul arról beszélt – beszélhetett –, hogy Karácsony Gergely notórius hazudozó. Ráadásul a többiek is egyetértettek vele abban, hogy le van zsugázva: Karácsony lesz a közös miniszterelnök-jelölt. Hallatlan! „Hétről hétre megnézem az ATV Öt című műsorát, s egyre kevésbé értem, mit akar elérni ezzel az ATV? – kesereg közösségi oldalán. – Egyre inkább az az érzésem, azért készítik ezt a műsort, hogy minél jobban betegyenek az ellenzéknek.”

Míg hősnőnk a repülősót keresi, elmondom, ugyanő jó múltkor „kis görénynek”, „ritka aljas kis tetűnek”, valamint „sunyi kis mocsoknak” nevezte Schiffer Andrást, amiért az expolitikus nem vett részt egy hanukagyertya-gyújtáson. Nem meglepő, hogy most meg méltatlannak és aljasnak kiáltja ki az ATV műsorát. „Arról egyikük sem beszélt – panaszolja –, hogy az ellenzéki pártokat a Fidesz kényszerítette bele ebbe az összefogásba. Az egész társaság mintha arra esküdött volna fel, hogy beteszi a szappanos deszkát az egyesült ellenzék feneke alá, hadd csússzanak minél mélyebbre.”

Szerintem a legmélyebbre Zsuzsa asszony csúszott. Ha nem lenne reménytelen, elmondanám neki, hogy nem a Fidesz kényszerítette ebbe az összefogásba az ellenzéket, hanem saját aljas vágyuk: akkor is választást nyerni, ha nincs meg a kellő társadalmi támogatottság. A szokásos bolsi tempó: bármi áron hatalomra kerülni.

Hol van már Drágabolgárúrék legendás Újságíróklubja az ATV-n. Ott bezzeg senki sem énekelt ki a kórusból.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.