időjárás 14°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Gyarmati szöveg

Pilhál György
2021.06.26. 06:59
Gyarmati szöveg

Továbbra is rajtunk élezi a nyelvét Mark Rutte holland miniszterelnök, a liberalizmus régi bajnoka. Kitartó figura. Néhány napja azzal állt elő: tűrhetetlen, hogy Orbán Viktor kormánya „betiltotta a homoszexualitás népszerűsítését”, megakadályozva ezzel a melegtársadalom kiszélesítését. Szerinte az új jogszabály szembemegy az EU értékközösségi elveivel. (Hogy mi köze a magyar törvényekhez a holland kormányfőnek, nem tudni.) Rutte korábban arról is elmélkedett, hogy újra kellene alapítani az Európai Uniót Magyarország és Lengyelország nélkül.

Most, a brüsszeli EU-csúcson még tovább ment a nemzetközi szivárványdalárda szószólója. Kijelentette, ha Magyarország kormánya kitart a pedofiltörvény mellett, akkor nincs keresnivalója az unióban. „Térdre kell kényszerítenünk őket” – javasolta a haragvó hollandus az egybegyűlteknek.

Csatlakozom Néző László kollégámhoz, aki a minap azt írta: ha valakinek itt térdepelnivalója van, az éppen a gyarmatainak kifosztásából, az ott élők rabszolgasorban tartásából degeszre hízott Hollandia. Rutte szónok bölcsebben tenné, ha hallgatna, mint hal a szatyorban.

Idekapcsolódik, hogy ugyanezen a napon a legnagyobb holland ellenzéki pártot vezető Geert Wilders azt írta a Twitteren: „Elnézésüket kérem a hasznos idióta Rutte miatt. Legyenek tisztában vele, hogy nem minden holland nevében beszél. Korábban hazudott a parlamentnek, óriási botrányoknak volt részese, s nem mellesleg felelős a tömeges iszlám bevándorlásért, ami ténylegesen az LMBT-közösséget ért erőszakot okozza. Ne törődjenek vele!” Ez röviden valami olyasmit jelent: futóbolonddal állunk szemben, nyugi.