idezojelek

Mi a Momentumban

Bár korábban több műsorban is közgazdásznak mondta magát a mindig harsányan nyilatkozó, a világot kiosztó Hajnal Miklós, valójában diplomája sincs.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Mónus Márton

Bár korábban több televíziós műsorban is közgazdásznak mondta magát a mindig harsányan nyilatkozó, a világot kiosztó Hajnal Miklós, valójában diplomája sincs, csupán egy nemzetközi érettségije. Ami azért is érdekes, mert a nagy mellényű ifjú nemrég az Állami Számvevőszék elnökét, a valóban közgazdász Domokos Lászlót bírálta, mondván, senki nem tartja közgazdasági szaktekintélynek. Hajnal Miklós momentumos. Hát persze.

Először akkor láttam a magától eltelt legényt, amikor valami leírhatatlan gőggel bevonult az egykori Echo TV stúdiójába, és ott nyomban át akarta venni a műsorvezető szerepét. Miközben pártjának zavaros pénzügyeiről kérdezték, válasz helyett saját önálló estjébe kezdett, lehazugozta a csatornát, majd a szellemi sérültek hanyag eleganciájával kivonult a helyiségből. Hajnal rohambrigádja volt az, amelyik az éj leple alatt Rogán Antal Fidesz-politikus kertjébe akarta önteni a korábban összelopkodott konzultációs íveket, ám a kétségbeejtő hülyegyerekek tévedésből a szomszéd kertjébe ürítették a zsákokat. Egy másik alkalommal hősünk a főváros fejlesztéséért felelős államtitkárt kóstolgatta. „A valódi kormányzás egészen más” – üzente Fürjes Balázsnak a tenyérbe mászó legény. Hogy milyen, arról csak annyit közölt: „Mi a Momentumban azon dolgozunk, hogy ezt minél előbb megmutathassuk.”

Kísérteties, ahogyan Hajnal Miklós szájából a „rendszerváltó” szabad demokraták affektáló, arrogáns hangja szól: „Tudjuk! Merjük! Tesszük!” Azoké a pökhendi svindlereké, akik – miközben egyvégtében gúnyolták a keresztény nemzetet – kiárusították, eladták a hazát. Igen, ez a hang az SZDSZ-é. Amely momentán Momentum.

 

(Borítókép forrása: MTI/Mónus Márton)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.