idezojelek

Lufiról mesél

Magyar Bálint SZDSZ-alapító, a Horn-kormány hajdani kultuszminisztere tenyérbemászó és arrogáns interjújának margójára.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nyomokban sem fedezhető fel az adventi várakozás gondolatköre abban az ötórás interjúban, amelyet Magyar Bálint SZDSZ-alapító a Partizán adásának legutóbbi vendégeként adott Gulyás Mártonnak. Tenyérbemászó arrogancia annál inkább… Ilyeneket mond a Horn-kormány hajdani kultuszminisztere: „Orbán mit csinál? Felenged egy lufit, valamilyen hülyéje mond valami hülyeséget, aztán ha valami nagyon nem tetszik, akkor visszavonja.” Később viccfélét rögtönöz a miniszterelnökről: „Hogy lehetne komolyan venni, hogy hívő? Istenhez akkor került a legközelebb, amikor a labdát berúgta a templomkertbe, és érte kellett mászni.”

Persze, meg lehet érteni Magyar Bálintot. Szegénynek már lejárt a jegye. Neki ilyeneket kell mondania, hogy odafigyeljen rá valaki. Őt már akkor körberöhögték, amikor anno előállt a degenerált egyes szülő, kettes szülő ötlettel. Azóta is itt vergődik epeömlésben a boldogtalan. Bliccel. Nemrég azzal jött, hogy Magyarországnak nem kormánya van, hanem bűnszervezete, amelyet Orbán Viktor vezet. Máskor azon sajnálkozott, hogy a kommunizmus bukása után maffiaállam épült idehaza, nem pedig liberális demokrácia SZDSZ-módra. Volt, hogy parazita képződménynek nevezte a Fidesz-kormányt, mondván, a miniszterelnök legitimálta az antiszemita és rasszista nyelvezetet – de ezzel a szöveggel sem jutott messzire.

Nekem legjobban azt tetszett, amikor az Élet és Irodalomban azt fejtegette: ahol kereslet van, ott előbb-utóbb kínálat is lesz. Ami speciel igaz: ezért nyert a nemzeti oldal 2010-ben, s ezért küldték el Magyar Bálintékat egyes szüleiket emlegetve.

Borítókép: Magyar Bálint (Fotó: Képernyőkép/Youtube)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.